Nέα της αγοράς

Mάριος Ηλιόπουλος (Seajets): Σύσταση του «Ιδρύματος Ηλιόπουλου» μέσα στο 2023 στη μνήμη του πατέρα του

Mάριος Ηλιόπουλος (Seajets): Σύσταση του «Ιδρύματος Ηλιόπουλου» μέσα στο 2023 στη μνήμη του πατέρα του

Πηγή Φωτογραφίας: pagenews.gr

Τη δημιουργία ιδρύματος, με σκοπό την ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού - Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

Τη δημιουργία ιδρύματος, με σκοπό την ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού – Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στην εταιρεία ταχυπλόων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών Seajets.

Το ίδρυμα Ηλιόπουλου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, δημιουργείται στη μνήμη του πατέρα του εφοπλιστή, Τάκη Ηλιόπουλου. Επικεφαλής του ιδρύματος θα είναι η σύζυγος του Άννα και η κόρη του Δέσποινα. Τα αρχικά κεφάλαια που θα διατεθούν για τις πρώτες δράσεις ανέρχονται σε 2 εκατ.ευρώ και θα έχουν εκταμιευθεί το αργότερο ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, το Ίδρυμα θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για τις ανάγκες των νησιωτών και θα δραστηριοποιείται σε 4 τομείς:

  • στη θωράκιση της υγείας
  • στη βελτιοποίηση και ανάπτυξη της Παιδείας
  •  στον Αθλητισμό-Πολιτισμό
  • και Περιβάλλον

Στάση αναμονής για τη MIG

Σε ό,τι αφορά το θέμα της MIG, ο κ. Ηλιόπουλος δεν σχολίασε, αλλά αρκέστηκε να αποκλείσει κάποια σενάρια, μεταξύ των οποίων το ενδιαφέρον της οικογένειας για το χρηματιστήριο.

Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος (outright), είπε χαρακτηριστικά. «Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από άλλες διαδικασίες. Δεν θεωρώ κακό το Χρηματιστήριο. Εμείς σαν οικογένεια δεν συμμετείχαμε ποτέ στο χρηματιστήριο. Οι μόνες μετοχές που πήραμε ήταν για να βοηθήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Φειδωλός, όμως, υπήρξε και στις εκτιμήσεις του για τη φετινή θερινή σεζόν, τονίζοντας ότι η περίοδος αυτή είναι μια πρόκληση για την οποία είναι αισιόδοξος και επιφυλακτικός ταυτόχρονα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική βοήθεια, ύψους ενός εκατ.ευρώ που προσέφερε για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η επίσκεψη στη γείτονα χώρα του έδωσε την ευκαιρία να συναντηθεί με τρία σημαντικά πρόσωπα της Τουρκίας μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Ερντογάν και ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα και η Τουρκία με ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο και συμφωνίες, λόγω της ελληνικής πολυμηχανίας  και της τουρκικής διπλωματίας μπορούν να γίνουν η δύναμη του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments