Διεθνή

Ο Ερντογάν επέβαλε κυρώσεις σε τρία αντιπολιτευόμενα κανάλια

Ο Ερντογάν επέβαλε κυρώσεις σε τρία αντιπολιτευόμενα κανάλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η  κυβέρνηση του Ερντογάν «επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για την έλλειψη αντίδρασης τις πρώτες ημέρες σε περιοχές που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου»

Η  κυβέρνηση του Ερντογάν «επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για την έλλειψη αντίδρασης τις πρώτες ημέρες σε περιοχές που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου», σύμφωνα με δημοσίευμα της δημοκρατικής εφημερίδας Le Monde.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, RTUK, επέβαλε κυρώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια που είχαν επικρίνει την κυβέρνηση για τον χειρισμό των συνεπειών του σεισμού που έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα κανάλια Halk TV, Tele1 και Fox TV έχουν επιβληθεί πρόστιμο και αναστολή εκπομπών για  «τις ειδήσεις και τα σχόλια που μεταδίδουν σχετικά με τον σεισμό».

Το Halk TV και η Tele1 καταδικάστηκαν σε πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 5% του τζίρου τους για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς και σε αναστολή για πέντε ημέρες μιας από τις καθημερινές τους εκπομπές. Άλλο πρόστιμο ύψους 3% του τζίρου τους κατά τον μήνα Ιανουάριο επιβλήθηκε στο Halk TV και στο Fox TV.

Τα τρία κανάλια είναι γνωστά για τη συντακτική τους γραμμή που επικρίνει την εξουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το Halk TV είναι ιδιαίτερα κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το CHP .

Η τουρκική κυβέρνηση επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για την απουσία της και την έλλειψη αντίδρασης τις πρώτες ημέρες σε περιοχές που καταστράφηκαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Αυτές οι επικρίσεις έρχονται μόλις τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και δημιουργούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα «κακό προηγούμενο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments