Διεθνή

Ουκρανία και Ρωσία χαιρετίζουν την ειρηνευτική παρέμβαση της Κίνας

Ουκρανία και Ρωσία χαιρετίζουν την ειρηνευτική παρέμβαση της Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: vima.gr

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας όσο και από της Ρωσίας στην κίνηση του Πεκίνου, το οποίο σε ρόλο μεσολαβητή ανακοίνωσε το ειρηνευτικό του σχέδιο των 12 σημείων

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας όσο και από της Ρωσίας στην κίνηση του Πεκίνου, το οποίο σε ρόλο μεσολαβητή ανακοίνωσε το ειρηνευτικό του σχέδιο των 12 σημείων, για τερματισμό της πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Και οι δύο χώρες χαιρετίζουν και επικροτούν την παρέμβαση της Κίνας, ωστόσο, δε δίστασαν να θέσουν ήδη τους δικούς τους όρους προκειμένου να προχωρήσει μια ειρηνευτική διαδικασία που θα μπορούσε να σημάνει και τη λήξη του πολέμου.

Ζελένσκι: Υπάρχουν σημεία στις κινεζικές προτάσεις που ήταν κατανοητά κι άλλα που δεν είναι

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο κείμενο του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε η Κίνα, δήλωσε ότι στο έγγραφο αυτό, «μου φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός της εδαφικής μας ακεραιότητας, πράγματα που αφορούν την ασφάλεια. Πρέπει να συνεργαστούμε με την Κίνα σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι η Κίνα αποκάλυψε τις σκέψεις της. Η Κίνα άρχισε να μιλάει για την Ουκρανία και αυτό δεν είναι κακό».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχουν σημεία στις κινεζικές προτάσεις που «ήταν κατανοητά» και «υπάρχουν κι εκείνα που δεν είναι».

Παράλληλα, ο Βολοντίμρ Ζελένσκι αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι σχεδιάζει να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ, και τόνισε ότι θα ήταν «χρήσιμο» και για τις δύο χώρες αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια.

«Από όσο γνωρίζω, η Κίνα σέβεται την ιστορική ακεραιότητα», υποστήριξε και υπογράμμισε ότι «η Κίνα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποσυρθεί από το έδαφός μας γιατί αυτό σημαίνει σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments