Πολιτική

Εκλογές 2023: Η τελευταία «παράσταση» στο Μαξίμου στις 9 Μαρτίου

Εκλογές 2023: Η τελευταία «παράσταση» στο Μαξίμου στις 9 Μαρτίου

Πηγή Φωτογραφίας: thepressroom.gr

Σενάρια για διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου και εκλογές στις 9 Απριλίου

Όταν οι δημοσιογράφοι κάνουν σχέδια είτε για την ημερομηνία των εκλογών είτε για κάποιον ανασχηματισμό οι πρωθυπουργοί γελάνε. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην πράξη πως οι επικεφαλής των κυβερνήσεων ξέρουν να κρατούν καλά κρυφά, ακόμα και από τους πιο στενούς συνεργάτες τους, τα επόμενα κρίσιμα βήματά τους. Οι εκλογές στις 9 Απριλίου έχουν σχεδόν προεξοφληθεί, όμως μένουν μερικές ακόμα ημέρες μέχρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει την τελευταία του κουβέντα και να επιβεβαιώσει τις τελευταίες πληροφορίες.

Τα «αποκαλυπτήρια» δεν αναμένεται να γίνουν στο υπουργικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου πιθανότατα την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όμως υπήρξε μια μετάθεση της ημερομηνίας. «Υπουργικά συμβούλια θα έχουμε ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή», είπε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του. Επιβεβαίωσε, όμως με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες πως θα πραγματοποιηθεί και ένα δεύτερο υπουργικό συμβούλιο που πιθανότατα θα είναι ο «τελευταίος χορός» στο Μαξίμου, ενδεχομένως στις 9 Μαρτίου. Και όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός σε αυτό το δεύτερο ραντεβού με τους στενούς συνεργάτες του θα επιλέξει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών. Αν κάτι στον σχεδιασμό δεν αλλάξει αμέσως μετά θα επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλης και στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Στην πρώτη συνεδρίαση στη μεγάλη τραπεζαρία του Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα παρουσιάσει το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού (περίπου στα 770-780 ευρώ από την 1η Απριλίου) και θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να κάνει έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, αλλά και να σταθεί στους στόχους για την επόμενη τετραετία. Αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς στην Ηρώδου Αττικού επιθυμούν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας να συγκριθεί με αυτά των άλλων κομμάτων και ειδικότερα με του ΣΥΡΙΖΑ. Η προεκλογική περίοδος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενός debate, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Οι συζητήσεις για την τηλεμαχία θα φουντώσουν, καθώς ήδη το ΠΑΣΟΚ ζητεί να μην αποκλειστούν τα άλλα κόμματα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει συνεχώς τη σημασία της κάλπης της απλής αναλογικής ως το βασικό «σκαλοπάτι» για την επίτευξη της αυτοδυναμίας. Τα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παράταξης είναι σε φάση τελικής οριστικοποίησης και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμα σε ποσοστό 90%. Το σύνολο των νομοθετημάτων θα έχουν ψηφιστεί έως τις αρχές Μαρτίου. Η Βουλή πιθανολογείται πως θα διαλυθεί σε δυο εβδομάδες από σήμερα, στις 10 Μαρτίου.

Πηγή: skai.gr, (Αντώνης Αντζολέτος)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments