Διεθνή

Η Von der Leyen θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο για να αποκαλύψει τη συμφωνία πρωτοκόλλου με τον Sunak

Η Von der Leyen θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο για να αποκαλύψει τη συμφωνία πρωτοκόλλου με τον Sunak

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συναντηθεί με τον Βασιλιά όταν θα βρεθεί στο Γουίνδσορ σήμερα, αναφέρει η PA Media.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συναντηθεί με τον Βασιλιά όταν θα βρεθεί στο Γουίνδσορ σήμερα, αναφέρει η PA Media. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Βασιλιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA. Ο Von der Leyen θα βρίσκεται στο Windsor για μια συνέντευξη Τύπου με τον Rishi Sunak γύρω στις 3.30 μ.μ. όπου θα αποκαλυφθεί η συμφωνία πρωτοκόλλου. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δει τον Βασιλιά πριν από αυτό ή μετά. Η συνάντηση είναι πιθανό να είναι τεράστιας διαμάχης επειδή υποδηλώνει ότι το Νο 10 προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η συμφωνία πρωτοκόλλου έχει βασιλική έγκριση. Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν ακόμη και προτάσεις ότι η Ντάουνινγκ Στριτ θέλει η συμφωνία να γίνει γνωστή ως συμφωνία του Ουίνδσορ.

Οι συνδικαλιστές τείνουν να είναι αρχιομοναρχικοί, και υπήρξαν προτάσεις ότι αυτό είναι κάποιο χονδροειδές τέχνασμα για να χρησιμοποιήσουν τον Βασιλιά για να κερδίσουν το DUP. Αλλά οι συνδικαλιστές είναι επίσης εγγενώς καχύποπτοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και επαγρυπνούν σε σημάδια ότι χειραγωγούνται, και έτσι, εάν αυτό είναι το σχέδιο Νο 10, είναι πιθανό να έχει μπούμερανγκ.

Το Σαββατοκύριακο, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι ο Βασιλιάς μπορεί να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο, ο Jacob Rees-Mogg, ο Tory Brexiter, είπε: Εάν υπήρχε ένα σχέδιο για την προσαγωγή του Βασιλιά πριν υπάρξει εσωτερική πολιτική συμφωνία, θα συνόρευε με συνταγματική ακαταλληλότητα. Ο Rees-Mogg, φυσικά, είναι κάτι σαν ειδικός σε θέματα συνταγματικών παρατυπιών. Ως ηγέτης των Κοινοτήτων το 2019, πήγε στο Balmoral για να πείσει τη Βασίλισσα να συμφωνήσει να διακόψει το κοινοβούλιο – μια κίνηση που στη συνέχεια κρίθηκε παράνομη από το ανώτατο δικαστήριο επειδή έγινε με σκοπό να περιοριστεί ο χρόνος που θα είχαν οι βουλευτές για να συζητήσουν το Brexit.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments