Ελλάδα

Τέμπη: Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο

Τέμπη: Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Για νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάνουν λόγο οι  πληροφορίες για το δυστύχημα.

Για νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάνουν λόγο οι  πληροφορίες για το δυστύχημα. Ο αριθμός αναμένεται να ανέβει καθώς στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν τουλάχιστον 350 επιβάτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 60 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες μεταξύ των οποίων 25 σε σοβαρή κατάσταση ενώ πολλοί είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Ανοιχτά είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή τραυματιών βρίσκονται νοσοκομεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί, ενώ από τη σύγκρουση προκλήθηκε και φωτιά.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments