Ελλάδα

Τέμπη: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν την τραγωδία [pic – vid]

Τέμπη: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν την τραγωδία [pic – vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε επιβάτης του τρένου, στο βαγόνι 3 και κατέβηκε 15 λεπτά πριν από την σύγκρουση.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε επιβάτης του τρένου, στο βαγόνι 3 και κατέβηκε 15 λεπτά πριν από την σύγκρουση. Μάλιστα, λίγο πριν αποβιβαστεί ο κ. Παπαϊωάννου τράβηξε μία φωτογραφία μέσα από το βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Για την φωτογραφία που έβγαλε ο Γιάννης Παπαϊωάννου εξήγησε ότι την έβγαλε στις 22:02 και ήταν έξω από τα Παλαιοφάρσαλα, όπου η αμαξοστοιχία σταμάτησε, περίπου για 15 λεπτά, γιατί θα πέρναγε μάλλον μία άλλη αμαξοστοιχία.

Τέμπη: Είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν παιδιά 

Για τις πρώτες στιγμές που βίωσε , όταν έφτασε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος ΠλεύρηςΕίδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους», είπε αρχικά ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες.

«Ο Ιατροδικαστής έχει συλλέξει 57 νεκρούς. Επιλέξαμε ένα νοσοκομείο να πηγαίνουν οι νεκροί, ώστε οι συγγενείς να μην μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Είχαμε τη λίστα όλων των τραυματιών, τους είχαμε ταυτοποιήσει όλους, ώστε να διαβάζουν τη λίστα οι συγγενείς και δυστυχώς αν δεν ήταν στη λίστα, καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιθανό να είναι στους νεκρούς.

Ο αριθμός τον νεκρών δεν προστίθεται με αυτό των αγνοούμενων. Όταν ταυτοποιείται ένας νεκρός, βγαίνει από τη λίστα των αγνοούμενων.Τα ονόματα των νεκρών δεν τα είχαμε. Είχαμε τη λίστα των ανθρώπων που τους αναζητούσαν οι δικοί τους άνθρωποι. Έχουμε έξι κλιμάκια ψυχολόγων για να ενημερώνουν τους συγγενείς. Αφού γίνει η ταυτοποίηση θα γίνεται και η παραλαβή μέσω και γραφείων κηδειών.

Ως υπουργείο υγείας, δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Όλα έγιναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αυτοί κατέγραψαν τους τραυματίες, δεν υπήρξε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Δεν ήρθε κανένας άνθρωπος της εταιρείας στα νοσοκομεία για να μας βοηθήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments