Διεθνή

Ο Πούτιν, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο «Πόλεμος»

Ο Πούτιν, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο «Πόλεμος»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προς σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας εντός της ημέρας προσανατολίζεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προς σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας εντός της ημέρας προσανατολίζεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αιτία για τη σύγκληση του Συμβουλίου είναι η επίθεση που πραγματοποίησε η Ουκρανία, με δικούς της σαμποτέρ, στο Μπριάνσκ. Η μετατροπή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» σε «πόλεμο», όπως διαδίδεται σε δικά μας δυτικά ενημερωτικά μέσα, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον ίδιο τον Πούτιν και την Ρωσία συνολικά.

Αιτία για την σύγκληση του κορυφαίου πολιτικού και πολιτειακού οργάνου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι η χθεσινή επίθεση της Ουκρανίας στο Μπριάνσκ, στην νοτιοδυτική Ρωσία. Η επίθεση αυτή χαρακτηρίστηκε χθες ως «ενέργεια σαμποτέρ» και  ο Β. Πούτιν δεσμεύθηκε να συντρίψει την ομάδα των Ουκρανών σαμποτέρ, γιατί, σύμφωνα με την Μόσχα, παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας και άνοιξε που εναντίον αμάχων πολιτών.

Μετά λίγη ώρα από την παρέμβαση του πρόεδρου Πούτιν, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας παρενέβη, δηλώνοντας ότι η Δύση έχει διαχρονικά τον «μεγάλο πειρασμό να καταστρέψει την Ρωσία».

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, όπως φαίνεται ότι θα είναι η περίπτωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πρόκειται να συγκληθεί μέσα στην ημέρα και ο Β. Πούτιν να μετατρέψει τον «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» σε «πόλεμο».

Αυτή η κίνηση θα συμπέσει χρονικά με την συμπλήρωση ενός έτους πολεμικών επιχειρήσεων και  θα σημάνει επικοινωνιακά για τον Πούτιν ενδυνάμωση της πολιτικής θέσης και του πολιτικού ρόλου του στο εσωτερικό της ρωσικής κοινωνίας, αλλά και εκτός της χώρας.

Ο Πούτιν θα προβεί στη γενικευμένη επιστράτευση και θα δει τις αρμοδιότητές του να ενδυναμώνονται αποφασιστική, την στιγμή που πολίτες και αντιπολιτευτικές δυνάμεις θα δουν τις δικές τους αρμοδιότητες και εξουσίες να αποψιλώνονται.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα τονώσει ακόμη περισσότερο το ρόλο του κράτους στην οικονομία, όπως συνήθως συμβαίνει με τις κρατικές οντότητες σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά και στον στρατό, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί στην αγαπημένη του Πούτιν Χερσώνα.

Όλα αυτά τελούν βέβαια υπό αίρεση, εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Ρώσος πρόεδρος και θα μας είναι γνωστές εντός της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments