Global News

FAZ: Κόλαφος για Μπόρις η έκθεση του Partygate

FAZ: Κόλαφος για Μπόρις η έκθεση του Partygate

Πηγή Φωτογραφίας: Holyrood

Γνώριζε ο Μπόρις Τζόνσον για τις παραβιάσεις των κανόνων του κορωνοϊού στο γραφείο του την εποχή της πρωθυπουργίας του και είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων;

Αυτό επισημαίνεται από κοινοβουλευτική έκθεση. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας το βλέπει πολύ διαφορετικά και απορρίπτει την έκθεση για το Partygate.θεση. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας το βλέπει πολύ διαφορετικά και απορρίπτει την έκθεση για το Partygate.

Σύμφωνα με έρευνα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής , ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είπε ψέματα στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων πολλές φορές για την υπόθεση «Partygate». Η προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι έπρεπε να γνωρίζει ότι οι τότε ισχύοντες κανόνες για τον κορωνοϊό παραβιάζονταν κατά τη διάρκεια των εορτασμών του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ και αλλού. Τα στοιχεία υποδηλώνουν έντονα ότι οι παραβιάσεις της πολιτικής ήταν «προφανείς» στον Τζόνσον, αναφέρει η έκθεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επανειλημμένα τονίσει στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας κανόνας για τον κορωνοϊό και ότι δεν γνώριζε για πανηγυρισμούς κατά τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πολυάριθμες αναφορές σε διάστημα μηνών. Οι εργαζόμενοι της Ντάουνινγκ Στριτ λέγεται ότι έκαναν πολλά πάρτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον Τζόνσον να μην παρευρίσκεται στα περισσότερα από αυτά.

Η επιτροπή δημοσίευσε επίσης μερικές εικόνες από συναντήσεις όπου ο Τζόνσον και το προσωπικό του δεν φορούσαν μάσκες. Η έρευνα ανεστάλη επίσης λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης του Τζόνσον, ανέφερε. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2022 λόγω της πίεσης στην υπόθεση, επιτέθηκε δριμύτατα και στην εσωτερική ανακρίτρια του «Partygate», Σου Γκρέι. Ο μακροχρόνια πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα κατείχε ανώτερη θέση στην κεντρική κυβερνητική υπηρεσία του Υπουργικού Συμβουλίου, είχε καταγγείλει αρκετές παραβιάσεις των κανόνων και είχε εκδώσει στους υπεύθυνους στην Ντάουνινγκ Στριτ ένα πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο Τζόνσον έχει μάλιστα ισχυριστεί ότι το σκάνδαλο «κατασκευάστηκε» για να τον ρίξει από την εξουσία. Υπήρξαν εκκλήσεις από το κόμμα των Τόρις ότι ο νυν πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πρέπει να αποτρέψει την κίνηση του Γκρέι. Οι Εργατικοί απέρριψαν τις κατηγορίες περί κατασκευής σκανδάλου ως γελοίες. Το κόμμα της αντιπολίτευσης είναι πολύ μπροστά από τους Τόρις στις δημοσκοπήσεις. Παρατηρητές στο Λονδίνο σχολίασαν μάλιστα ότι ο διορισμός του Γκρέι δείχνει ότι ο αρχηγός του κόμματος Στάρμερ ετοιμάζεται σοβαρά να αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments