Ελλάδα

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον σταθμάρχη Λάρισας

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον σταθμάρχη Λάρισας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Περιορίζονται τα όρια των κινήσεων για τον σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος απολογείται, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, ενώπιον της ανακρίτριας

Περιορίζονται τα όρια των κινήσεων για τον σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος απολογείται, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ αναφέρεται ότι είχε την δυνατότητα να έχει αποφύγει την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης Λάρισας απολογείται εδώ και ώρα ενώπιον της ανακρίτριας, έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες, που μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμη και σε ισόβια κάθειρξη.

Την σοβαρότητα των καταγγελιών εναντίον του 59χρονου κ. Βασίλη Σαμαρά αναδεικνύει  και η παρέμβαση του κ. Βασίλης Προφυλλίδης, μέλους της ανεξάρτητης επιλογής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με τον καθηγητή συγκοινωνιακής τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη, οι δύο συρμοί είχαν την δυνατότητα να έχουν σταματήσει και έτσι, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία.

«Ο σιδηρόδρομος είναι βαρύ σύστημα και έχει μεγάλη απόσταση πέδησης ανάλογα με την ταχύτητα. Με αυτά που ακούω για την ταχύτητες των τρένων, το μεν επιβατικό τρένο χρειάζεται τουλάχιστον 1.000 μέτρα και μέχρι 1.500 μέτρα, γιατί η πέδηση δεν είναι αυτόματη και απόλυτη, το άλλο θα χρειαζόταν περί τα 500 μέτρα», αναφέρει ο κ. Προφυλλίδης, ο οποίος συμπληρώνει ότι «επομένως, ακόμη και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων το ένα απέναντι στο άλλο θα μπορούσε να έχει αποτραπεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας έχει ήδη τεθεί σε αργία από τον ΟΣΕ. Σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός τονίζει ότι «ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».

Σε αργία «μέχρι νεοτέρας» του προϊσταμένου του σταθμάρχη Λάρισας προχώρησε το Υπουργείο Μεταφορών.

Στην υπουργική ανακοίνωση τονίζεται ότι «βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Τονίζουμε ότι ο σταθμάρχης Λάρισας είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments