Διεθνή

Ιμάμογλου και Γιαβάς στηρίζουν Κιλιτσντάρογλου

Ιμάμογλου και Γιαβάς στηρίζουν Κιλιτσντάρογλου

Πηγή Φωτογραφίας: politis.com.cy

Οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μενσούρ Γιαβάς, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάργλου

Οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μενσούρ Γιαβάς, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την τουρκική προεδρία εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και μετά τη διαφωνία και την αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ από την αντιπολιτευτική «εξάδα».

Αυτό υποστηρίζεται από τον ανεξάρτητο και αξιόπιστο ιστότοπο ενημέρωσης της Τουρκίας Duvar English.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι δύο δήμαρχοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)  δημοσίευσαν δηλώσεις στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα. Οι δήμαρχοι επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλοπυ και την αξιωματική αντιπολίτευση της Εθνικής Συμμαχίας, η οποία αριθμεί πλέον πέντε μέλη.

Η κίνηση ήρθε αφότου η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ σηματοδότησε ουσιαστικά την αποχώρησή της από την Συμμαχία, επειδή δεν συμφωνούσε με την προεδρική υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου.

Η Ακσενέρ κάλεσε τους δύο άνδρες να υποβάλουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε όμως στο Twitter πως ως τέκνο του CHP και Δήμαρχος της Εθνικής Συμμαχίας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εκπροσωπεί τη θέλησή μας στο τραπέζι της συμμαχίας στην ενότητα που επιθυμεί το έθνος μας, θα αναπτυχθεί εκθετικά και αποτελεσματικά για τον πολιτικό μας χώρο».

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δήμαρχοι της Σμύρνης, της Μερσίνης και των Αδάνων μοιράστηκαν την υποστήριξή τους προς τον Κιλιτσντάρογλου, μέσα από τους λογαριασμούς τους, όπου υπογράμμισαν την «ανάγκη για ενότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments