Διεθνή

Με υποψήφιο τον Κιλιντσάρογλου η αντιπολίτευση

Με υποψήφιο τον Κιλιντσάρογλου η αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου θα είναι τελικά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου θα είναι τελικά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, μετά από ένα επεισοδιακό τριήμερο διαπραγματεύσεων και ζυμώσεων ανάμεσα στα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14.00 αλλά αναβλήθηκε για περίπου δύο ώρες λόγω αναμονής της απόφασης της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία είχε παραιτηθεί από την συμμαχία των «έξι» για δύο εικοσιτετράωρα.

Αφού η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Ακσενέρ αποχώρησε από το τραπέζι των «έξι», αναζητήθηκε μια νέα φόρμουλα για να λυθεί το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου να είναι αντιπρόεδροι. Μετά την αποδοχή της πρότασης από τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Μεράλ Ακσενέρ επέστρεψε στο τραπέζι.

Αφού ξεπεράστηκε η κρίση με αυτή τη φόρμουλα, η Εθνική Συμμαχία συνήλθε ξανά με έξι αρχηγούς στις 16.00. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Ο 74χρονος Κεμάλ  Κιλιτσντάρογλου θα είναι λοιπόν ο υποψήφιος της αντιπολιτευτικής Εθνικής Συμμαχίας απέναντι στον 69χρονο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Λαϊκής Συμμαχίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments