Πολιτισμός

«Monolith»: Υπνωτιστική οπτικοακουστική εμπειρία για το μέλλον με τις ψηφιακές οθόνες

«Monolith»: Υπνωτιστική οπτικοακουστική εμπειρία για το μέλλον με τις ψηφιακές οθόνες

Πηγή Φωτογραφίας: Designboom

Με προβληματισμό για το μέλλον των data, η μνημειωδών διαστάσεων εγκατάσταση από τον καλλιτέχνη SpY «Monolith» ιχνηλατεί τη σχέση μας με «το πιο τοτεμικό στοιχείο της κοινωνίας μας», τις ψηφιακές οθόνες

Μια μνημειωδών διαστάσεων εγκατάσταση από τον καλλιτέχνη SpY κατέλαβε τη Βαρκελώνη, προσφέροντας μια υπνωτιστική οπτικοακουστική εμπειρία: η «Monolith» γέμισε τον χώρο στο φετινό Llum BCN Festival με μια ανατριχιαστική κόκκινη λάμψη, προβάλλοντας έναν εντυπωσιακό συνδυασμό φωτός, ήχου και κίνησης για να ιχνηλατήσει το παρόν και μέλλον της σχέσης μας με «το πιο τοτεμικό στοιχείο της κοινωνίας μας», τις ψηφιακές οθόνες.

View this post on Instagram

A post shared by CODAworx (@codaworx)

Ο Ισπανός καλλιτέχνης θέτει υπόψη μας τη νέα πραγματικότητά μας η οποία είναι εμπεδωμένη στην τεχνολογία και την εισβολή της στις προσωπικές πληροφορίες μας. Με προβληματισμό για το μέλλον των data, η «Monolith» ρωτά κατά πόσον είμαστε ήδη στην εποχή στην οποία οι άνθρωποι γίνονται δεδομένα. Η εγκατάσταση αποτίει φόρο τιμής στην κλασική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».

«Οι οθόνες, οι μαγικοί καθρέφτες μέσα στους οποίους φιλοτεχνούμε τις περσόνες μας και όπου ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητάς μας παίρνει μορφή, έχουν ενσωματωθεί στις ζωές μας σε τέτοιο βαθμό που έως πρόσφατα ήταν ακόμη αδιανόητος» σημειώνει ο SpY. «Η δυνατότητά τους για εγχειρήματα που αναστατώνουν και απελευθερώνουν και για κυκλοφορία αυθεντικών ιδεών κρύβεται λόγω πλημμύρας κενού περιεχομένου. Η οθόνη μάς δίνει πρόσβαση στα πάντα, και παρ’ όλα αυτά μας κρατά αλυσοδεμένους» προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments