Διεθνή

Κιλιτσντάρογλου: Πορεία νίκης

Κιλιτσντάρογλου: Πορεία νίκης

Πηγή Φωτογραφίας: vradini

Για πορεία νίκης κάνει λόγο ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ένας πολιτικός που συνοδεύεται από την φήμη της ειλικρίνειας.

Για πορεία νίκης κάνει λόγο ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ένας πολιτικός που συνοδεύεται από την φήμη της ειλικρίνειας.

«Θα ξαναχτίσουμε αυτή την υπέροχη Τουρκία, θέλω να είστε  σίγουροι γι’ αυτό. Η πορεία μας θα είναι πορεία νίκης», τόνισε σήμερα ο Κεμάλ Κιλιτντάρογλου.

«Μην κοιτάτε, αυτοί οι Αυλικοί φαίνεται να έχουν τα πάντα, αλλά εμείς δεν έχουμε τίποτα. Οι ψυχές τους είναι σκοτεινές. Έχουμε τα πάντα. Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάω από αυτό το βήμα», συμπλήρωσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης από τα κομματικά γραφεία. «Είμαι αισιόδοξος φίλοι μου, είμαι πραγματικά αισιόδοξος. Γιατί κάθε μέρα ονειρεύομαι μια χώρα όπου όλοι στην Τουρκία θα ξυπνούν σαν να είναι μια νέα μέρα!»

Μέσα στην ημέρα αναμένονται νέες επίσημες δηλώσεις του 74χρονου πολιτικού, η ζωή του οποίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουρκικών, αλλά και δυτικών μέσων.

Στη σημερινή της ελληνική έκδοση, η Deutsche Welle αναφέρεται στον Κιλιτσντάρογλου και κάνει λόγο για έναν εξαιρετικά ειλικρινή πολιτικό.

Πιο αναλυτικά, ο Κιλιτσντάρογλου γεννήθηκε το 1948 σε ένα χωριό στην περιοχή Τούντζελι της ανατολικής Ανατολίας.

Κατάγεται από οικογένεια Αλεβιτών. Οι Αλεβίτες είναι μια εθνική-θρησκευτική μειονότητα στην Τουρκία. Είναι το τέταρτο από τα επτά παιδιά και το μόνο στην οικογένεια που έχει σπουδάσει, καθώς αποφοίτησε στην Άγκυρα με πτυχίο στα οικονομικά. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή το 1971 ως σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας. Σταδιακά ανέβηκε στην τουρκική γραφειοκρατία και το 1992 έγινε διευθυντής του Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SSK). Το 1994 ανακηρύχθηκε «Γραφειοκράτης της Χρονιάς» από οικονομικό περιοδικό. Το 1999 συνταξιοδοτήθηκε.

Ήταν πάντα γνωστός για την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του – κάτι όχι αυτονόητο στην πολιτική, ειδικά στην Τουρκία. Ως γραφειοκράτης καταπολέμησε τη διαφθορά. Χάρη στην πολυετή δουλειά του στον ασφαλιστικό κλάδο, λέγεται ότι απέκτησε την ικανότητα να βρίσκει …βελόνα στα άχυρα: «Σε ένα δωμάτιο γεμάτο κυβερνητικούς φακέλους, ο Κιλιτσντάρογλου μπορεί να βρει όλες τις παρατυπίες και τη διαφθορά αστραπιαία», δηλώνει μέλος του CHP στη DW: «Και το να μένεις ειλικρινής γι’ αυτόν δεν είναι απλώς μια αρετή, είναι απαραίτητο καθήκον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments