Πολιτική

Τασούλας: Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη μνήμη των θυμάτων – Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Τασούλας: Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη μνήμη των θυμάτων – Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενός λεπτού σιγή «στη μνήμη των μαρτύρων του τραγικού δυστυχήματος» στα Τέμπη, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ενός λεπτού σιγή «στη μνήμη των μαρτύρων του τραγικού δυστυχήματος» στα Τέμπη, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής. «Ελπίζω ότι αυτή η τομή που άνοιξε στις ψυχές όλων μας και πρωτίστως των οικογενειών, θα γίνει αντιληπτή» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας ότι το τρίπτυχο που περιμένει και τη Βουλή – και που καλεί για διάγνωση, διόρθωση και ευθύνη – «θα καταφέρουμε να το διαχειριστούμε, θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε».

Το οφείλουμε στοιχειωδώς, σημείωσε ο κ. Τασούλας, «στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν βίαια και άδικα, το οφείλουμε στα δικά μας λάθη, το οφείλουμε και στον όρκο που έχουμε δώσει πριν λίγα χρόνια».

Βουλή: Ψηφίζεται το ακατάσχετο επί του ποσού για τις κηδείες των θυμάτων

Το ακατάσχετο επί του ποσού των εξόδων για τις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, θεσπίζεται, με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ και ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα θεσπίζεται ανεκχώρητο και ακατάσχετο, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, για τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη.

Τα έξοδα κηδείας δεν υπόκεινται σε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με χρέη, ενώ δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γνωστοποιείται επίσης ότι χθες Δευτέρα δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’1309/6.3.2023)  με την οποία ορίζεται ότι το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments