Global News

Guardian: Η Μ. Βρετανία χάνει τα τεράστια στρατιωτικά έσοδα της Ε.Ε. στον πόλεμο

Guardian: Η Μ. Βρετανία χάνει τα τεράστια στρατιωτικά έσοδα της Ε.Ε.  στον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει τη «μαζική» αύξηση των δαπανών όπλων της ΕΕ για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Gardian. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή της ευρωπαϊκής αγοράς για τις εξαγωγές πυρομαχικών της και ένα σημαντικό πλήγμα για τις βρετανικές εταιρείες.

Η αμυντική βιομηχανία της Βρετανίας πρόκειται να αποκλειστεί από την τεράστια αύξηση των δαπανών της ΕΕ για όπλα για την Ουκρανία, σύμφωνα με ένα σχέδιο που διέρρευσε, το οποίο είδε ο Guardian. Μια «μαζική παραγγελία» πυρομαχικών, που κυμαίνονται από φορητά όπλα έως φυσίγγια πυροβολικού των 155 mm, ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες, αλλά μόνο οι κατασκευαστές χώρες μέλη της ΕΕ και της Νορβηγίας θα μπορούν να επωφεληθούν. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, η πατρίδα των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπλων της Ευρώπης, είναι πιθανό να είναι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενες χώρες σε βάρος του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο.

«Ουσιαστικά, αυτό είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και η πρόταση θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία σε βάρος εκείνων που βρίσκονται εκτός της ένωσης», δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες. Η ΕΕ είναι κοντά στο να συμφωνήσει για την κίνηση ορόσημο για την από κοινού προμήθεια πυρομαχικών για να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία και να αναπληρώσει τα αποθέματα των μελών. Το σχέδιο περιλαμβάνει άμεση μεταφορά αποθεμάτων πυρομαχικών και «ταχεία» αποστολή νέων κοινών παραγγελιών για την κάλυψη των αναγκών της ΕΕ και της Ουκρανίας ως μέρος «ένα τεράστιο και ισχυρό μήνυμα προς τη βιομηχανία της ΕΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments