Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο διάλογος που «καίει» τον παλαιότερο σταθμάρχη που έφυγε πιο νωρίς από τη βάρδια

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο διάλογος που «καίει» τον παλαιότερο σταθμάρχη που έφυγε πιο νωρίς από τη βάρδια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Δεν καθόσουν ακόμα λίγο να περάσει κι αυτό το τρένο να ησυχάσουμε;», του είπε ένας συνάδελφός του

Νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας αυτήν τη φορά έναν διάλογο για τη βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το βαρδιόχαρτο του Φεβρουαρίου, μέχρι τις 23:00 έπρεπε να βρίσκονται τρεις άνθρωποι στον σταθμό της Λάρισας, που ήταν υπεύθυνος για τα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Οι δύο από αυτούς είχαν βάρδια 14:00-23:00 και ο ένας, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, είχε βάρδια στις 22:00. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης έμεινε μόνος του στη βάρδια λίγα λεπτά μετά τις 22:30, σύμφωνα μαρτυρία. Για τον έναν από τους δύο υπαλλήλους που είχαν βάρδια 14:00-23:00, για τον παλαιότερο και έμπειρο σταθμάρχη Α’, μίλησε στο newsit.gr ένας εκ των εργαζομένων του ΟΣΕ, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στον ανακριτή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο διάλογος που «καίει» τον σταθμάρχη Α’

Ο υπάλληλος, που κατέχει καίριο πόστο σε σταθμό της Θεσσαλίας και εργαζόταν στην προηγούμενη βάρδια από αυτήν του προφυλακισμένου σταθμάρχη, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκε από τις ανακριτικές Aρχές, προκειμένου να μιλήσει για τα όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Φέρεται να είπε αρκετά, τα οποία θα φωτίσουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, αλλά μετέφερε και το τι επικρατούσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας πριν και μετά το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αλλά και αυτά που αποκαλύπτονται από τις έρευνες των Αρχών, εκτός από την απειρία και την ανεπάρκεια του 59χρονου σταθμάρχη, υπήρξε και άλλη μία σειρά λαθών, παραλείψεων και αμελειών που οδήγησαν στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν, o 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν άπειρος, είχε αφεθεί μόνος του πάνω από την κονσόλα ελέγχου νωρίτερα από τις 11 το βράδυ, που έληγε η βάρδια των άλλων δύο σταθμαρχών. Ο παλαιότερος σε χρόνια υπηρεσίας σταθμάρχης έφυγε από τον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 22:30, ενώ ο έτερος συνάδελφός του νωρίτερα. Έτσι ο 59χρονος άπειρος σταθμάρχης έμεινε μόνος του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments