Διεθνή

Πριγκόζιν για πρόεδρος Ουκρανίας

Πριγκόζιν για πρόεδρος Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές του ερχόμενου έτους εκδήλωσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές του ερχόμενου έτους εκδήλωσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος μετά από μάγειρος και παραστρατιωτικός θέτει προεδρικούς στόχους.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εμπνευστής και επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγνερ δηλώνει: «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024».

Ο πρώην «σεφ του Πούτιν» υπογραμμίζει στο video που ανήρτησε ότι «κάνω μια πολιτική τοποθέτηση, μιλώντας ξεκάθαρα και δυνατά για να μπορούν να ακούσουν όλοι. Μόλις τώρα κοιτάζοντας τα πάντα γύρω μου, έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Αποφάσισα λοιπόν το 2024 να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας».

Για την κατάκτηση του προεδρικού αξιώματος στην Ουκρανία, «θα αναμετρηθώ με τον Ποροσένκο και τον Ζελένσκι», προσθέτει ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, ο οποίος συμπληρώνει: «Αν κερδίσω τις εκλογές για την προεδρία της Ουκρανίας, τότε όλα θα είναι μια χαρά. Δεν θα χρειαστούν άλλα πυρομαχικά (άλλες μάχες)».

Από την πλευρά του, ο Άντον Γερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας και ιδρυτής του Ινστιτούτου του Μέλλοντος, επισήμανε πως «ο Πριγκόζιν είπε ότι θέλει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024. Αυτή η δήλωση έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις πολιτικές του φιλοδοξίες στη Ρωσία, όπου ονειρεύεται να έρθει στην εξουσία και πιθανώς να γίνει διάδοχος του Πούτιν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments