Ελλάδα

Εντολή Ντογιάκου σε ΟΣΕ: Να σταλούν άμεσα όλοι οι φάκελοι για θανατηφόρα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Εντολή Ντογιάκου σε ΟΣΕ: Να σταλούν άμεσα όλοι οι φάκελοι για θανατηφόρα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τους φακέλους όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος

Τους φακέλους όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Στην έγγραφη εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται πως ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια και με πόσα θύματα, σε ποια σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου συνέβησαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαιτίους.

Έρευνα εάν υπήρξε ορθός καταλογισμός ευθυνών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των στοιχείων αυτών ζητήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ορθός καταλογισμός ευθυνών και έως ποίου σημείου είχαν προχωρήσει οι έρευνες, καθώς και αν χρειάζεται οι σχετικές δικογραφίες να επαναξιολογηθούν. Ήδη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει τον φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017.

Το δυστύχημα στο Άδενδρο

Υπενθυμίζεται, ότι το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο μιας ακόμη υπόθεσης σιδηροδρομικού δυστυχήματος εξετάζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Στο «μικροσκόπιο» του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού μπήκε η δικογραφία σιδηροδρομικού δυστυχήματος το 2017 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όταν τρένο εκτροχιάστηκε κι έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Ο κ. Ντογιάκος με έγγραφο του προς την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζητά να του σταλεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί προκειμένου να την επανεξετάσει ως προς το σκέλος που αφορά καταγγελίες για μη εκσυγχρονισμό του δικτύου, αφού η υπόθεση έχει φτάσει στη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τον υπαίτιο του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2017 το τρένο είχε εκτροχιαστεί, υπήρξαν τρεις νεκροί ανάμεσα τους και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου, ενώ ο δεύτερος μηχανοδηγός οδηγήθηκε σε δίκη αλλά αθωώθηκε.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η διενέργεια νέας έρευνας, θα εξεταστεί η τέλεση κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεων, αφού πιθανά πλημμελήματα έχουν παραγραφεί. Πάντως, ήδη ο κ. Ντογιάκος ζήτησε να ερευνηθεί και το πως διέρρευσε το πλήρες κείμενο της απολογίας του σταθμάρχη σε μέσο ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments