Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα συνάντηση στη βάση Ράμσταϊν για παραδόσεις όπλων από κράτη της Δύσης

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα συνάντηση στη βάση Ράμσταϊν για παραδόσεις όπλων από κράτη της Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: Warship TV - Weebly

Στη συνάντηση αυτή, στο λιμάνι της Οδησσού (νότια), η κυρία Όλογκρεν αναφέρθηκε στην προοπτική να παραδοθούν δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Alkmaar στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό το 2025

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί νέα συνάντηση του λεγόμενου σχήματος του Ράμσταϊν —από το όνομα αμερικανικής αεροπορικής βάσης στη Γερμανία— για να συζητηθούν οι προσεχείς παραδόσεις όπλων από κράτη της Δύσης στον στρατό της Ουκρανίας.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει άμεσα, πιθανόν σήμερα, ανέφερε ο κ. Ρέζνικοφ χθες μέσω Facebook, έπειτα από συνομιλίες που είχε με την ολλανδή ομόλογό του Κάισα Όλογκρεν.

Στη συνάντηση αυτή, στο λιμάνι της Οδησσού (νότια), η κυρία Όλογκρεν αναφέρθηκε στην προοπτική να παραδοθούν δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Alkmaar στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό το 2025. Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να αρχίσουν να εκπαιδεύσουν τα πληρώματά τους από το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με την ίδια.

Παρόμοια αναγγελία έκανε το Βέλγιο, ενώ η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει κάποια σκάφη. Ο κ. Ρέζνικοφ έκανε λόγο για τον σχηματισμό «συμμαχίας» για την παράδοση πλοίων. Πέρα από τα ναρκαλιευτικά, η Ολλανδία θα δώσει στην Ουκρανία ραντάρ για UAVs και αμφίβιο σύστημα κατασκευής κινητών γεφυρών M3, ανέφερε απο την πλευρά της η κυρία Όλογκρεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments