Διεθνή

Η Ουκρανία καλεί τον Ντε Σάντις για εξηγήσεις

Η Ουκρανία καλεί τον Ντε Σάντις για εξηγήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: zougla.gr

Την αντίδραση του Κιέβου εγείρει η άποψη του Ρον ντε Σάντις ότι στην Ουκρανία δεν διεξάγεται ακριβώς πόλεμος αλλά μια μορφή έριδας ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς.

Την αντίδραση του Κιέβου εγείρει η άποψη του Ρον ντε Σάντις ότι στην Ουκρανία δεν διεξάγεται ακριβώς πόλεμος αλλά μια μορφή έριδας ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Όλεγκ Νικολένκο επέκρινε τα σχόλια του ντε Σάντις και δημοσίευσε στο Twitter την πρόσκλησή του στον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ως πρώην στρατιωτικός αξιωματικός που αναπτύχθηκε σε μια ζώνη μάχης, ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ «έριδος» και πολέμου», υποστήριξε ο Ο. Νικολένκο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «τον προσκαλούμε να επισκεφθεί την Ουκρανία για να κατανοήσει βαθύτερα την πλήρης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας και τις απειλές που θέτει για τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Ο Ρον ντε Σάντις προαλείφεται για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ο 44χρονος δικηγόρος είναι ήδη το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει υποψηφιότητα για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Αλλά για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί πρώτα να υπερνικήσει το εσωκομματικό εμπόδιο του ντε Σάντις, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ακόμη επίσημα ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό είναι κάτι που το αφήνει να εννοείται.

Η αναφορά του Κιέβου υπενθυμίζει στον κυβερνήτη της Φλόριντα, ότι, ενώ σπούδαζε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, διορίστηκε αξιωματικός στο Ναυτικό των ΗΠΑ και τοποθετήθηκε στο νομικό του σκέλος, το Judge Advocate’s Corps (JAG). Η υπηρεσία του ως αξιωματικός της JAG περιελάμβανε τη συνεργασία με κρατούμενους που κρατούνταν στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, καθώς και μια ανάθεση νομικού συμβούλου για την ελίτ των US Navy Seals, που είχαν αναπτυχθεί στο Ιράκ.

Επιπλέον, ο ντε Σάντις δήλωσε ότι «ενώ οι ΗΠΑ έχουν πολλά ζωτικά εθνικά συμφέροντα, το να εμπλέκονται περαιτέρω σε μια εδαφική διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας δεν είναι ένα από αυτά».

Αυτή η γνώμη απηχεί και μια συνολικότερη θέση των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με την οποία ο πόλεμος μπορεί και πρέπει να τερματιστεί και ότι ο τερματισμός του εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για το Κίεβο, λοιπόν, θα είναι μια καλή ευκαιρία να πείσει τον φιλόδοξο κυβερνήτη της Φλόριντα και τους Ρεπουμπλικάνους συνολικά ότι αυτό που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο, είναι πόλεμος και ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον η δικαίωση των θέσεων της Μόσχας και του Β. Πούτιν περί «ειδικής επιχείρησης» και «δίκαιου επεκτατισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments