Οικονομία

Credit Suisse: Ελβετική Κεντρική Τράπεζα και FINMA έτοιμες να βοηθήσουν, αν χρειαστεί

Credit Suisse: Ελβετική Κεντρική Τράπεζα και FINMA έτοιμες να βοηθήσουν, αν χρειαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Handelsblatt

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε ρευστότητα στην Credit Bank, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε από τη «βουτιά» στην τιμή της μετοχής του ελβετικού τραπεζικού οργανισμού.

Σε έκτακτο δανεισμό έως και 50 δισ. ελβετικών φράγκων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προχωρά η Credit Suisse, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Η κίνηση αυτή έχει χαρακτήρα προληπτικής ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Η Credit Suisse σκοπεύει να επαναγοράσει χρέος έως και 3 δισ. φράγκα, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζονται άνευ προηγουμένου από την εποχή της οικονομικής κρίσης του 2008 και πρόκεται για τη μεγαλύτερη στήριξη που έχει λάβει η Credit Suisse.

Οι ανησυχίες για την οικονομική ευρωστία της Credit Suisse συντάραξαν τις παγκόσμιες αγορές, ανησύχησαν τις ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ώθησαν ορισμένες εταιρείες να επανεκτιμήσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα. Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν έως και 31% την Τετάρτη στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.