Οικονομία

SVB Financial Group: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η μητρική της Silicon Valley Bank

SVB Financial Group: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η μητρική της Silicon Valley Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αναζητά αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία

Eπίσημη αίτηση για αναδιοργάνωση υπό δικαστική εποπτεία στο πλαίσιο του κεφαλαίου 11 της προστασίας της πτώχευσης , υπέβαλε σήμερα (17/3) Silicon Valley Bank για την αναζήτηση αγοραστών για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αυτό σημειώθηκε, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της Silicon Valley Bank από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Οπως αναφέρει το Reuters, το σχέδιο για την αναζήτηση προστασίας από την πτώχευση έρχεται αφού η αμερικανική τράπεζα δήλωσε στις 13 Μαρτίου ότι σχεδιάζει να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας χαρτοφυλακίου, της SVB Capital και της SVB Securities.

Τα κεφάλαια και οι οντότητες του γενικού συνεταίρου της SVB Securities και της SVB Capital δεν περιλαμβάνονται στην κατάθεση του κεφαλαίου 11, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή (17/3).

Η μεγαλύτερη κατάρρευση από το 2008

Το Reuters ανέφερε την Τετάρτη (15/3), ότι η μητρική εταιρεία διερευνούσε την αναζήτηση προστασίας από την πτώχευση για την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την Silicon Valley Bank (SVB) την Παρασκευή και διόρισαν την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων ως διαχειριστή για τη μετέπειτα διάθεση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η κατάρρευση της SVB, της μεγαλύτερης τράπεζας που χρεοκόπησε μετά τη χρεοκοπία της Washington Mutual κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ακρωτηρίασε τις μετοχές των τραπεζών και προκάλεσε ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments