Διεθνή

«Κίνα και Ρωσία θέλουν να διαταράξουν την παγκόσμια τάξη»

«Κίνα και Ρωσία θέλουν να διαταράξουν την παγκόσμια τάξη»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να διαταράξουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να διαταράξουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

«Η Κίνα και η Ρωσία», δήλωσε ο Τ. Κίρμπι, «είναι δύο χώρες που εναντιώνονται σε αυτή τη βασισμένη σε διεθνείς κανόνες τάξη που οι Ηνωμένες Πολιτείες και τόσοι πολλοί από τους συμμάχους και εταίρους μας έχουν δημιουργήσει, από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. .», και πρόσθεσε ότι «θα ήθελαν να ξαναγράψουν τους κανόνες του παιχνιδιού παγκοσμίως».

Ο Τζον Κίρμπι συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν προσεκτικά για να δουν πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε Β. Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, αυτήν την εβδομάδα στη Ρωσία.  «Αυξάνουν τη συνεργασία και τη σχέση τους, σίγουρα τελευταία», είπε ο Κίρμπι για τις δύο υπερδυνάμεις, όπως μεταδίδουν το Fox και το Politico.

Η Κίνα παρουσίασε πρόσφατα ένα σχέδιο 12 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και ο Κίρμπι επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει αμφίβολη ως προς τις προθέσεις της Κίνας όταν πρόκειται για αυτόν τον πόλεμο.

«Αυτό που είπαμε πριν», είπε ακόμη ο Κίρμπι, «και θα το ξαναπούμε σήμερα, είναι ότι αν βγούμε από αυτή τη συνάντηση, υπάρχει κάποιου είδους έκκληση για κατάπαυση του πυρός, καλά, αυτό θα είναι απλώς απαράδεκτο γιατί όλα αυτά συμβαίνουν. να κάνει, Μάικ, είναι να επικυρώσει τη ρωσική κατάκτηση μέχρι σήμερα».

Ο Κίρμπι είπε ότι ελπίζει ότι ο πρόεδρος της Κίνας θα διατηρήσει ανοιχτές «γραμμές επικοινωνίας» με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και επίσης θα αναζητήσει την ουκρανική πλευρά της ιστορίας μέσω συζητήσεων με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ελπίζουμε, και το έχουμε ξαναπεί, ότι ο Πρόεδρος Σι θα τηλεφωνήσει και θα μιλήσει με τον Πρόεδρο Ζελένσκι γιατί πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι πρέπει να πάρουν την ουκρανική προοπτική εδώ», κατέληξε ο Τζον Κίρμπι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments