Διεθνή

Ο Τζόνσον καταψηφίζει τη συμφωνία Σούνακ για το Brexit

Ο Τζόνσον καταψηφίζει τη συμφωνία Σούνακ για το Brexit

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μπόρις Τζόνσον καταψηφίζει την συμφωνία του Ρίσι Σούνακ για το Brexit, σύμφωνα με την Telegraph και τον Guardian

Ο Μπόρις Τζόνσον καταψηφίζει την συμφωνία του Ρίσι Σούνακ για το Brexit, σύμφωνα με την Telegraph και τον Guardian, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της καταψήφισης και από την Λιζ Τρας.

«Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα σήμαιναν είτε ότι η Βόρεια Ιρλανδία παρέμενε αιχμαλωτισμένη από την έννομη τάξη της ΕΕ –και αποκλίνονταν όλο και περισσότερο από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο– είτε θα σήμαιναν ότι η ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπόρεσε να αποκλίνει σωστά και να εκμεταλλευτεί το Brexit.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Θα καταψηφίσω σήμερα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Αντίθετα, η καλύτερη πορεία δράσης είναι να προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο για το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας και να διασφαλίσουμε ότι θα ανακτήσουμε τον έλεγχο».

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να εξέλθει από συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων και συγκεκριμένα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Προνομίων, όπου θα βρίσκεται, στο πλαίσιο της ακρόασης για την υπόθεση των «κορωνοπάρτι», προκειμένου να πάρει μέρος στην ψηφοφορία αναφορικά με τη συμφωνία για το Brexit.

Ο Borris προσπαθεί να πείσει μια διακομματική επιτροπή βουλευτών ότι παραπλάνησε τη Βουλή των Κοινοτήτων μόνο ακούσια για το σκάνδαλο Partygate. Με το Εργατικό Κόμμα να υποστηρίζει τη συμφωνία-πλαίσιο του Ουίνδσορ που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση θα πρέπει να κερδίσει το τμήμα των Κοινοτήτων με άνεση, παρά την κριτική από ορισμένους σκληροπυρηνικούς Τόρις Brexiters.

Διατυπώνονται, ακόμη, σκέψεις μεταξύ των ευρωσκεπτικιστών ανταρτών ότι και η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας σκέπτεται σοβαρά να καταψηφίσει και εκείνη τη συμφωνία για το Brexit , αν και το γραφείο της προς το παρόν δεν το έχει επιβεβαιώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments