Ελλάδα

Τέμπη: Δεν ξεκινούν τα επιβατικά δρομολόγια αν δεν πάρει απόφαση ο ΟΣΕ

Τέμπη: Δεν ξεκινούν τα επιβατικά δρομολόγια αν δεν πάρει απόφαση ο ΟΣΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στον «αέρα» παραμένουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ μετά και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς ανώτατα στελέχη του Οργανισμού έχουν κάνει αναφορές για σοβαρές ελλείψεις στο δίκτυο - Την ίδια ώρα τα έργα αποκατάστασης σε αρκετά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου εκτελούνται αρκετά αργά και εκτός δικτύου

Παρόλο που τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η επανεκκίνηση και άλλων δρομολογίων μετά και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μετωπικής σύγκρουσης 57 άνθρωποι, παραμένουν στον «αέρα» καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι σχετικά αποφάσεις από τον ΟΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι αρκετά δρομολόγια τρένων έχουν προγραμματιστεί για τις 1η Απριλίου, αλλά αυτό που αποτρέπει την επαναλειτουργία τους είναι ότι αρκετά από τα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου είναι «τυφλά», επομένως και επικίνδυνα για μηχανοδηγούς και επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του «Open», κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ μίλησε στον σταθμό και είπε ότι τα δρομολόγια δε θα ξεκινήσουν μέχρι νεωτέρας. Το κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού αναφέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποιούν τα Intercity της Hellenic Train. Αλλα στελέχη του ΟΣΕ σημειώνουν, επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία, ένσταση που έχουν κάνει και οι μηχανοδηγοί τις τελευταίες ημέρες, και για αυτό το λόγο έχουν προειδοποιήσει ότι δεν μπαίνουν στα τρένα.

Οπως αναφέρεται παρά τη συμφωνία που είχαν τα στελέχη του ΟΣΕ με αξιωματούχους του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με την Hellenic Train στις 13 Μαρτίου, όπου υπήρχε συμφωνία για επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου πάνω σε 7 σημεία, στη συμφωνία δε συμπεριελήφθη το βασικό ζήτημα της επικοινωνίας. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν και ενστάσεις από τους μηχανοδηγούς, αλλά χθες, Τετάρτη (22/3) ήταν η κρίσιμη μέρα καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων δε χορήγησε την απαιτούμενη άδεια για τους ασυρμάτους.

Εκτός από τις επικοινωνίες πρόβλημα υπάρχει και στις σήραγγες, καθώς χθες, Τετάρτη, υπήρχε αποκατάσταση του φωτισμού στη σήραγγα του Πλαταμώνα, αλλά δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα ο φωτισμός στη σήραγγα των Τεμπών. Παράλληλα, αναζητείται λύση εντός επτά ή δεκαπέντε ημερών, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επανεκκίνηση των δρομολογίων Αθήνας – Θεσσαλονίκης, για το πώς θα λειτουργήσουν τα τρένα. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι αυτά τα προβλήματα στην επικοινωνία και στον φωτισμό στις σήραγγες προϋπήρχαν.

Πολύ αργά τα έργα για τις επιδιορθώσεις

Παρόλο που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο για το Αθήνα – Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα τα έργα για τις επιδιορθώσεις στο δίκτυο καθυστερούν αρκετά. Οπως αναφέρει το «Open» από την «Κακιά Σκάλα» μέχρι και τις Αφίδνες δεν παρατηρήθηκε κανένα συνεργείο να εκτελεί τα έργα επιδιόρθωσης που προβλέπονται. Στο ίδιο ρεπορτάζ παρατηρήθηκε ένα συνεργείο του ΟΣΕ στον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» να αλλάζει απλά μία λάμπα στην πεζογέφυρα, η οποία και είχε «καεί».

Μέσα στις σήραγγες της «Κακιάς Σκάλας» που είναι προγραμματισμένα τα δρομολόγια για Κιάτο δεν εκτελείται καμία εργασία για τις επιδιορθώσεις, με αποτέλεσμα να μείνει η σήραγγα χωρίς εξαερισμό, αλλά και χωρίς πυρασφάλεια. Παρόλο που έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις και τα «κενά σημεία», τα συνεργεία του ΟΣΕ τις έχουν καταγράψει, αλλά δεν έχουν θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments