Αθλητισμός

Αρχίζει το ματς Αγγλία – Ουκρανία

Αρχίζει το ματς Αγγλία – Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr//AP PHOTO

Στο Λονδίνο ταξιδεύει η Ουκρανία, αναζητώντας την επιτυχία μακριά από την έδρα της για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024

Στο Λονδίνο ταξιδεύει η Ουκρανία, αναζητώντας την επιτυχία μακριά από την έδρα της για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024, αλλά και την επιτυχία απέναντι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα για λόγους εθνικής ανάτασης.

Καθώς πλησιάζουμε τις 400 ημέρες από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί να αποσυνδέσει το έθνος από τη φρίκη και την απόγνωση.

Απόψε, στο Γουέμπλεϊ, η Ουκρανία αντιμετωπίζει την Αγγλία για να ξεκινήσει τα προκριματικά του Euro 2024, έχοντας μόλις χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ με την ήττα στον τελικό των play-off από την Ουαλία.

Το να λέμε ότι η σημασία αυτού του παιχνιδιού υπερβαίνει το ίδιο το αποτέλεσμα, είναι όμως μια τεράστια υποτίμηση, καθώς ο λαός της Ουκρανίας και όσοι βρίσκονται σε πόλεμο προσπαθούν να σταματήσουν τις πιο σκοτεινές τους σκέψεις για δύο ώρες ποδοσφαιρικής ελπίδας.

«Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Ουκρανία και βοηθά τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν σε αυτό που περνάνε», δήλωσε ο διάσημος πρώην επιθετικός και προπονητής της Ουκρανίας, Αντρί Σεφτσένκο που πρόσθεσε ότι «το πρωτάθλημα κρατήθηκε ζωντανό, μερικές ομάδες τα κατάφεραν στην Ευρώπη, αυτό βοήθησε πολύ».

Περισσότερα από 1.000 εισιτήρια θα δοθούν στους Ουκρανούς και τις βρετανικές οικογένειες που τους καλωσόρισαν για να παρακολουθήσουν τον προκριματικό στο Γουέμπλεϊ, με περίπου 4.200 Ουκρανούς οπαδούς να έχουν αγοράσει τυπικά εισιτήρια σε ένα πλήθος που θα ξεπουλήσει πάνω από 85.000.

Με δηλώσεις τους, πολλοί από τους παίκτες της Ουκρανίας και ο υπηρεσιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, Ρουσλάν Ροτάν, έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη που έλαβαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σεφτσένκο, νικητής της Χρυσής Μπάλας που σημείωσε 48 γκολ σε 111 εμφανίσεις με την φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, βοηθά στην προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας από το σπίτι του στο Λονδίνο και εξακολουθεί να έχει στενούς συγγενείς, οι οποίοι ζουν στην Ουκρανία.

«Η Αγγλία ήταν εξαιρετικά υποστηρικτική στην Ουκρανία, τον περασμένο χρόνο. Οι Άγγλοι έδειξαν αλληλεγγύη και καλοσύνη», δήλωσε ο Σεφτσένκο, συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και ζεστή προς τους Ουκρανούς οπαδούς και την ομάδα. Από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι την κοινωνία των πολιτών, η Αγγλία μάς έχει δείξει μεγάλη υποστήριξη από την αρχή του πολέμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments