Διεθνή

Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Amir Cohen/Pool

Στις μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ εναντίον της δικαστικής μεταρρύθμισης αναφέρεται το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung

Στις μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ εναντίον της δικαστικής μεταρρύθμισης αναφέρεται το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung: «Οι διαμαρτυρίες κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης οδήγησαν σε μια περίεργη σύνδεση: η οικονομία και τα συνδικάτα ξαφνικά ενώθηκαν. Την ίδια στιγμή, η κοινωνία σε αυτή τη χώρα είναι βαθιά διχασμένη. Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνασπισμού υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν τη δημοκρατική πλειοψηφία, αλλά ένα προβάδισμα 30.000 ψήφων σε εκλογές δεν αποτελούν λευκή επιταγή για ριζοσπαστικές ανατροπές.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ο πιο επιφανής πολιτικός στο Ισραήλ. Ο 73χρονος πολιτικός έχει παίξει και έχει κερδίσει πολλές φορές σε όλη τη σταδιοδρομία του, άλλωστε αυτή είναι η έκτη θητεία του. Αυτή τη φορά όμως προφανώς το παράκανε σύμφωνα με τη DW.

Τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της κυβέρνησης και αρκετών υπουργών με αυτή τη μεταρρύθμιση είναι πολύ προφανή. Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για τρεις υποθέσεις διαφθοράς, έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με το δικαστικό σώμα, όπως ακριβώς όπως ορισμένοι εταίροι του συνασπισμού που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments