Πολιτική

Παπαθανάσης: Τόση προχειρότητα, καθόλου σοβαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Παπαθανάσης: Τόση προχειρότητα, καθόλου σοβαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ
Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν βαλθεί να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εκλέξουν βουλευτή της ΝΔ τον κ. Νίκο Παπαθανάση.

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν βαλθεί να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εκλέξουν βουλευτή της ΝΔ τον κ. Νίκο Παπαθανάση. Όλα τα χτυπήματα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καταφέρει εναντίον του υποψηφίου στο βόρειο τομέα Αθήνας, στρέφονται τελικά εναντίον της, κάνοντάς ακόμη πιο συμπαθή στους πολίτες τον μειλίχιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης.

Στην αρχή, υπήρξε το δημοσίευμα – σχόλιο του Documento – ΣΥΡΙΖΑ (μαζί πάνε, κόμμα – κομματικό έντυπο), με το οποίο ο κ. Παπαθανάσης κατηγορείτο για σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείρισή του από την τράπεζα Eurobank. Η τράπεζα, εντούτοις, παρενέβη και, με ανακοίνωσή της, αποψίλωσε αναλυτικά και μεθοδικά έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την απόκτηση οικίας από τον αν. υπουργό.

Έχοντας οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η προσπάθεια για την δολοφονία χαρακτήρα του κ. Παπαθανάση παίρνει πλέον μια νέα τροπή.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική γκάφα.  Παρά το γεγονός ότι διαφημίζουν ότι απέχουν από τις ψηφοφορίες της Βουλής, κατέθεσαν τροπολογία που αφορούσε τη συμπλήρωση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες. Ποιας νομοθεσίας όμως; Του ν.3213/2003 που έχει ήδη καταργηθεί με την ψήφιση του ν.5026/2023 ο οποίος ρυθμίζει, πλέον, τα ζητήματα του Πόθεν Έσχες. Ζήτησαν, δηλαδή, να τροποποιηθούν διατάξεις που δεν υφίστανται. Και τι ζήτησαν; Να προβλεφθεί “υποχρέωση ανάρτησης αποδεικτικών εγγράφων, με τις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτύπωση των δεδομένων που αφορούν σε υποχρεώσεις από δάνεια, ιδίως εκείνα που χορηγούνται από τράπεζες κλπ.

Το φαιδρό της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντησης στο φιάσκο της δήθεν αποκάλυψης καθιστά τον κ. Παπαθανάση ακόμη πιο συμπαθητικό μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Αττική, οι οποίοι πιθανολογείται ότι θα τον τιμήσουν  και διά της ψήφου τους.

«Τόση προχειρότητα, καθόλου σοβαρότητα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, που περιγράφει αναλυτικά το ευτράπελο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε αναλυτικά στην ανακοίνωση ότι αν, «αντί της αερολογίας, ΣΥΡΙΖΑ και Documento αφιέρωναν λίγο περισσότερο χρόνο στην ουσία του νομοθετικού έργου θα γνώριζαν ότι αυτό που με τόση σπουδή ζητάνε έχει ήδη προβλεφθεί από τις διατάξεις του ν.5026/2023 και ιδίως από το άρθρο 20 παρ.2 που προβλέπει ότι: “Στη Δ.Π.Κ. των υπόχρεων των άρθρων 4, της περ. α ́ του άρθρου 6 και της περ. α ́ της παρ. 1 του άρθρου 8 περιλαμβάνονται και οι δανειακές τους υποχρεώσεις προς ημεδαπά και αλλοδαπά πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και φυσικά πρόσωπα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, εφόσον κάθε μία από αυτές υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στη Δ.Π.Κ. των παραπάνω υπόχρεων περιλαμβάνεται και κάθε οφειλή που προέρχεται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. α ́ και β ́ βαθμού, τέλη προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εισφορές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ κατά την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments