Focus

Bill Gates: Πως προέκυψε ο μεγάλος ερωτάς του για την τεχνητή νοημοσύνη

Bill Gates: Πως προέκυψε ο μεγάλος ερωτάς του για την τεχνητή νοημοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Fortune

Για τον Bill Gates η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο επαναστατική όσο τα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο.

Αν και η συζήτηση για το ChatGPT και άλλες μορφές τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να ανάβει φωτιές, με μια σειρά από πρωτοκλασάτους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις χρήσεις του, ο Bill Gates είναι ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του. Σε ένα νέο άρθρο του, που το δημοσίευσε μάλιστα στο προσωπικό του ιστολόγιο, αναφέρεται στην τεχνητή νοημοσύνη με τον χαρακτηρισμό “επαναστατική”, βάζοντάς τη δίπλα στα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο – χωρίς, btw, να κάνει καμία αναφορά στο metaverse (υπάρχει ακόμα;).

Μια σχέση αγάπης

Ο Gates ενθουσιάστηκε με το concept της τεχνητής νοημοσύνης πέρυσι, όταν ζήτησε από την OpenAI, την εταιρεία που ανέπτυξε το ChatGPT, να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να περάσει ένα τεστ βιολογίας. Παρότι δεν είχε εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο, πήρε άριστα, με 59 σωστές απαντήσεις σε σύνολο 60 στα multiple choice και πιάνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στις ερωτήσεις ανοικτού τύπου.

View this post on Instagram

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

“Όλη η εμπειρία ήταν εκπληκτική”, έγραψε ο Gates πριν συνεχίσει λέγοντας ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο και η δημιουργία, μεταξύ άλλων, του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων. “Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους”, συμπλήρωσε.

Παρά τον ενθουσιασμό του, βέβαια, σημειώνει, έστω και επιγραμματικά, ότι υπάρχει η πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου, ενώ επιμένει στο ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως πρόσβαση σε αυτή θα έχουν όλοι και όχι μόνο οι ευκατάστατοι.

Τέλος, επιχειρηματολογεί ότι στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμεύει ως προσωπικός ψηφιακός βοηθός, βελτιώνοντας την παραγωγικότητά μας, αλλά και πως, γενικά, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments