Πολιτική

΄Άδωνις: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κατηγορεί τον Μητσοτάκη

΄Άδωνις: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κατηγορεί τον Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Για την στάση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σήμερα, για τις εξελίξεις στην βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και για την αιτίαση περί κυβερνήσεως κουρελού μίλησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την στάση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σήμερα, για τις εξελίξεις στην βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και για την αιτίαση περί κυβερνήσεως κουρελού μίλησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στη Βουλή με μια τοξική επιχειρηματολογία και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενσυναίσθηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το δυστύχημα των Τεμπών ως εάν να είχε η κυβέρνηση κάποιο δόλο και να ήθελε να σκοτωθούν αυτοί οι άνθρωποι, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη».

«Εκεί όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για show. Και βέβαια στο μυαλό όλων ήρθε η βραδιά στο Μάτι,  όπου υπήρχαν δεκάδες νεκροί, και το show της κυβέρνησης που ακολούθησε. Η κυβέρνηση Τσίπρα κατηγόρησε αποκλειστικά τους κατοίκους ως μόνους υπεύθυνους και ακολούθησε το γνωστό show με τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη. Όταν λοιπόν έχεις κάνει αυτά ως κυβέρνηση, τότε αναπόφευκτα θα λάβεις και την απάντηση που σου αξίζει στην Βουλή», υπογράμμισε ο Άδωνις.

«Επίσης κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής», συμπλήρωσε ο Άδωνις,  «την δήλωση του κ. Τσίπρα για την «θυσία» του Παύλου Φύσσα και την δήλωση του κ. Παύλου Ξανθού για την «ευκαιρία» για αναστοχασμό που δίνει η τραγωδία στο Μάτι. Θυμίζω ότι, όταν μίλησα για ευκαιρία με αφορμή την τραγωδία στην περιοχή των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ μου εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση.

Αναφορικά με την πολυτελή κατοικία του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έθεσε ποτέ ζήτημα νομιμότητας, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό σκέλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί εδώ και πέντε μέρες τον κ. Νίκο Παπαθανάση ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να προβεί σε έναν τραπεζικό συμβιβασμό για να σώσει το σπίτι των παιδιών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αυτήν την κριτική. Την ίδια στιγμή, πήρε ένα δάνειο με κοινωνικά κριτήρια και έφτιαξε μια πολυτελέστατη βίλα, την οποία νέμεται για να βγάλει χρήματα από την πολυτελή κατοικία. Πώς μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει ηθικά την περίπτωση του Νίκου Παπαθανάση;.

Η εξόφληση εφάπαξ του δανείου του Γ. Ραγκούση σημαίνει ότι γλύτωσε το 40% του δανείου. Το δάνειο που χορήγησε η Εργατική Κατοικία ήταν 105 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις ήταν επάνω από 1 δισεκατομμύριο. Άρα, το δάνειο που πήρε ο Γ. Ραγκούσης το στέρησε από κάποιον άλλον συμπολίτη του. Άρα, ο Γ. Ραγκούσης πήρε ένα σπίτι με 40% έκπτωση, επειδή ήταν δήμαρχος Πάρου, χρησιμοποιώντας τις πολιτικές του γνωριμίες, το νέμεται το σπίτι και βγάζει ένα σκασμό λεφτά.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν πλήρωσε 50.000 ευρώ για να του σβήσουν 1,8 εκατομμύρια. Το ποσόν των 50.000 ευρώ προκύπτει από τον εκτιμητή. Η τράπεζα «κρατά» το δάνειο και προχωρά με συντηρητικές καταθέσεις κατά όλων των συνεγγυητών – και της εταιρείας και του κ. Παπαθανάση. Το συγκεκριμένο κομμάτι της περιουσίας του κ. Παπαθανάση ήταν το 50% ενός σπιτιού στη Νέα Σμύρνη, το οποίο έχει επάνω στεγαστικό δάνειο. Δηλαδή υπάρχει μια άλλη τράπεζα προτοφειλέτης. Το 50.000 από τα 180 είναι 90. Αν έβγαζε η τράπεζα σε πλειστηριασμό το μισό σπίτι, πόσα λεφτά θα έπαιρνε, δεδομένου ότι πρώτα πληρώνεται η Εθνική, η οποία είναι ο προτεφειλέτης; Στην πραγματικότητα, ένας πολίτης θα πλήρωνε 20.000. Ο κ. Παπαθανάσης όμως πλήρωσε 50.000 επειδή ήταν πολιτικός. ‘Άρα, πλήρωσε τουλάχιστον 120% περισσότερα. Άρα, πού είναι η ευνοϊκή μεταχείριση; Όλο αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια λάσπη.

Τέλος, αναφορικά με την κατηγορία ότι ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει μια «Κυβέρνηση κουρελού» με την συμμετοχή βουλευτών και από άλλα κόμματα (ακόμη και για αποστασία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας), ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Επειδή απέναντί μου έχω τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, θέλω να ρωτήσω: όταν έφυγε από το Κινάλ και προσεχώρησε στον Σύριζα., συνδημιουργήσατε μαζί με άλλους, προερχόμενους από όμορους χώρους, μια κυβέρνηση κουρελού; Φτιάξατε αυτό που κατηγορείτε σήμερα;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments