Ελλάδα

H κακοκαιρία «Ιλίνα» έφτασε στην Αττική: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες

H κακοκαιρία «Ιλίνα» έφτασε στην Αττική: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια

Ισχυρή καταιγίδα χτυπά τη Θεσσαλονίκη, ενώ η κακοκαιρία «Ιλίνα» έφτασε και στην ΑττικήΤα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια, καθώς περιμένουμε βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, με έντονες βροχοπτώσεις, σε πολλές περιπτώσεις καταρρακτώδεις, κάνει αισθητή την παρουσία της στην Αττική η κακοκαιρία «Ιλίνα».

Περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι ο Πειραιάς βρέθηκε στο επίκεντρο της καταιγίδας, η οποία κινήθηκε προς τις περιοχές του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και του Χαϊδαρίου, με έντονη βροχή και δυνατούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντική κακοκαιρία με το όνομα ILINA θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας το διήμερο Δευτέρα 03/04-Τρίτη 04/04.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι:

-Οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους θα αφήσουν σημαντικά ύψη βροχής.

-Οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1.800 μέτρα στα νότια, πάνω από τα 1.500 μέτρα στα υπόλοιπα και πάνω από τα 1.000 μέτρα στα βορειοδυτικά.

-Οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη.

-Η πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικά για τη Δευτέρα 03/04, μέχρι το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο ισχυρών καταιγίδων θα διασχίσει το Αιγαίο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 6 Μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Εξαίρεση αποτελεί το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments