Διεθνή

HDP: Στις εκλογές με το Πράσινο Αριστερό Κόμμα

HDP: Στις εκλογές με το Πράσινο Αριστερό Κόμμα
Στην επισημοποίηση της εκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους προχώρησε το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), ανακοινώνοντας το προεκλογικό μανιφέστο τους σε ειδική τελετή στην Άγκυρα, όπως αναφέρει η DW Τουρκίας.

Στην επισημοποίηση της εκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους προχώρησε το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), ανακοινώνοντας το προεκλογικό μανιφέστο τους σε ειδική τελετή στην Άγκυρα, όπως αναφέρει η DW Τουρκίας.

Οι εναρκτήριες ομιλίες της συνάντησης έγιναν από τον Μιθάτ Σανκάρ και Περβίν Μπουλντάν, ηγετικά και πολύπειρα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Πιο συγκεκριμένα, ο συμπρόεδρος του HDP Μιθάτ Σανκάρ τόνισε στην ομιλία του στη συνάντηση: «Είμαστε εδώ. Δεν υποκύψαμε στην καταπίεση, δεν γονατίσαμε ενάντια στην καταπίεση, ήταν ένα πρόβλημα για αυτούς, περπατήσαμε και καταφέραμε να είμαστε εδώ ενάντια στις πολιτικές πολέμου και άρνησης, για μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό πρόβλημα. Είμαστε εδώ για μεγάλη ειρήνη ενάντια στο μίσος, το μίσος και την εχθρότητα. Θα την αλλάξουμε μαζί.” “Είμαστε εδώ ο ένας εναντίον του άλλου Θα γκρεμίσουμε μαζί τα τείχη του φόβου».

Ο Σανκάρ πρόσθεσε πως «προσπάθησαν να βάλουν χίλια και ένα εμπόδια μπροστά στο HDP. Έβαλαν σε δράση κάθε είδους συσκευές πίεσης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Συναντιόμαστε για να διασφαλίσουμε μια πλουραλιστική εκπροσώπηση σε όλους τους τομείς της δημοκρατικής πολιτικής, ειδικά στην Βουλή, το επόμενο διάστημα αγκαλιαζόμαστε και περπατάμε χέρι-χέρι και σίγουρα θα τα καταφέρουμε: Ας είναι καθαρός ο δρόμος μας!».

Από την πλευρά της, η Μπουλντάν ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας ιστορικής καμπής καθώς εισερχόμαστε στον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας. Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για τις εκλογές της 14ης Μαΐου. Οι εκλογές θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής που πρέπει να καθιερωθεί, δηλαδή μια μεγάλη αλλαγή. Αλλά ταυτόχρονα, η 14η Μαΐου είναι η μεγαλύτερη αλλαγή για τη χώρα εδώ και χρόνια. Θα είναι μια ιστορική μέρα που το εισιτήριο της φασιστικής τάξης των κυβερνητικών κομμάτων του AKP και του MHP, που διαιωνίζει το κακό, την καταστροφή και το σκοτάδι, θα κοπεί επίσης».

Η Μπουλντάν συμπλήρωσε, λέγοντας: «Δημιουργήσαμε την επιλογή μας ενάντια σε υποθέσεις συνωμοσίας και κλεισίματος. Ανοίξαμε ένα νέο μονοπάτι. Το όνομα αυτής της νέας επιλογής είναι η Πράσινη Αριστερά. Συνδυάσαμε το τρίτο μονοπάτι μας με το μονοπάτι των Πρασίνων και της Αριστεράς, στρίψαμε στο κοινό μονοπάτι εκατομμυρίων που θέλουν την αλλαγή. Συνδυάσαμε την αναπτυσσόμενη νοοτροπία του με την πορεία νίκης της Πράσινης Αριστεράς».

Κλείνοντας, η Μπουλντάν αναφέρθηκε ξανά στο κουρδικό, υποστηρίζοντας πως «Ερχόμαστε με τους Συμμάχους μας, με την Κουρδική Συμμαχία, τις γυναίκες και την νεολαία μας».

Υπενθυμίζεται ότι το HDP είναι το κατεξοχήν κόμμα εθνικών και κοινωνικών μειονοτήτων και πως το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας προωθείται μέσα από τις δυνάμεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments