Αθλητισμός

Βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό

Βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό
Ο Γιάννης Σουρδής συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Παναθηναϊκού και το Gazzetta παρουσιάζει το «Who is Who» του 21χρονου κίπερ, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Τριφυλλιού έχοντας κεντρίσει παράλληλα το ενδιαφέρον και της ΑΕΚ.

Στην αποστολή του Τριφυλλιού προστέθηκαν τα ονόματα των Ένις Τσοκάι και Τιμοτέους Πούχατς, με μοναδική απουσία σε σχέση με το ματς με τον Βόλο αυτή του Γιάννη Κώτσιρα, καθώς και του Βασίλη Ξενόπουλου. Η απρόσμενη παρουσία, λοιπόν στην 23μελή σύνθεση που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφορά το κενό που άφησε ο Έλληνας τερματοφύλακας στην τριάδα των κίπερ πίσω από Μπρινιόλι και Λοντίγκιν, δίνοντας τη θέση του σε ένα όνομα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα του Τριφυλλιού.

Ο Σουρδής, γεννημένος στη Βούλα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2001, εντάχθηκε στην Ακαδημία των Πρασίνων από το 2013 όταν και ήταν 12 ετών, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής μικρότερων κλαμπ όπως η Βουλιαγμένη και ο Φοίβος Βάρης. Ως παιδί από αθλητική οικογένεια, το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από μικρή ηλικία, αν και ο πατέρας του υπήρξε πολίστας. Μετά από δοκιμαστικό στις εγκαταστάσεις του Τριφυλλιού, λοιπόν, ενσωματώθηκε στην ομάδα και έμεινε για τέσσερα χρόνια, παίζοντας στο πρωτάθλημα της Superleague Κ-17. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το ενδιαφέρον από την Αγγλία και τη Γουότφορντ το οποίο μετουσιώθηκε σε μεταγραφή το 2017.

Η αφορμή της μετακίνησής του δόθηκε έναν χρόνο νωρίτερα. Τον Μάιο του 2016, ο Παναθηναϊκός συμμετείχε σε τουρνουά στην Ολλανδία, όπου ο Σουρδής διέπρεψε με τις εμφανίσεις του και έστρεψε πάνω του τα βλέμματα των scout των Ταράνδων, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα και έκλεισαν δοκιμαστικό στην Αγγλία στον έφηβο τότε τερματοφύλακα.

Το καλοκαίρι του 2021 ήταν η ώρα της επιστροφής. Του επαναπατρισμού. Και η τελική του απόφαση ήταν να πράξει την επάνοδό του στον σύλλογο από τον οποίο ξεπήδησε.

Στις 30 Αυγούστου του 2021 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα κίπερ τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του για τη Γουότφορντ. Ο ίδιος είχε την επιλογή να φορέσει τη φανέλα διαφορετικής ομάδας: της ΑΕΚ, η οποία είχε προσεγγίσει τον 20χρονο τότε κίπερ για να ενσωματωθεί στη β’ ομάδα ενόψει και της πρώτης τότε σεζόν με τις αναπτυξιακές ομάδες στη Superleague 2. Ωστόσο, όπως δήλωσε και μετά την επισημοποίηση του deal με το Τριφύλλι:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments