Αθλητισμός

Το θέμα δεν είναι η αποτυχημένη χρονιά του Παναθηναϊκού

Το θέμα δεν είναι η αποτυχημένη χρονιά του Παναθηναϊκού

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον τελικό του πρωταθλήματος που σηματοδοτεί πως η χρονιά είναι αποτυχημένη όχι για την αποτυχία, αλλά για την κατάρρευση που υπήρξε μετά το 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό για τον 2ο ημιτελικό του Challenge Cup.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα θα έπρεπε το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στον θριαμβευτή ΠΑΟΚΈναν ΠΑΟΚ που συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του πρωταθλήματος. Έναν ΠΑΟΚ που όπως έγραψα και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Καλαμάτα, πλέον όχι μόνο συνεχίζει να παίζει όμορφο βόλεϊ, αλλά έχει βρει για τα καλά τον τρόπο να φτάνει σε νίκες στα ντέρμπι. Και το βρήκε την στιγμή που όλα έδειχναν εναντίον του μετά από συνεχόμενες ήττες στα ντέρμπι σχολιζει ο Φώτης Καρακούσης στο Gazzetta.gr.

Με τις προσθήκες αυτές η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά λάθος, καθώς ανέβασε μόνη της πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Όταν βγαίνει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη στην πρώτη και λέει πως στόχος είναι το Ευρωπαϊκό και όλοι οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι μεγάλο λάθος για ένα τμήμα που είχε μάθει στην λογική του «σεμνά και ταπεινά». Μπήκε δηλαδή από εξαιρετικά νωρίς η πίεση, μια πίεση που αρχικά σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν και που εκ του αποτελέσματος μόνος κακό έκανε στην συνέχεια.

Μία πίεση που σε καμία περίπτωση δεν άντεξε η συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογεί την ξεκάθαρη αποτυχία, απλά το αναφέρω. Γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να πει πως η φετινή χρονιά δεν είναι απόλυτα αποτυχημένη για τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν κατακτήσει το League Cup στα ματς με τον Ολυμπιακό. Το θέμα όμως δεν είναι η αποτυχία. Αυτή στον αθλητισμό υπάρχει, παρότι στην χώρα μας φοβόμαστε να την λέμε και να την γράφουμε. Όπως υπάρχει η επιτυχία, έτσι και η αποτυχία και το «τριφύλλι» φέτος απέτυχε παταγωδώς.

Δεν είδαμε την μαχητικότητα, την ψυχολογία, την πίστη στην ίδια την ομάδα. Δεν είδαμε τίποτα. Ήταν σαν όλοι να περίμεναν να τελειώσει η χρονιά θεωρώντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι και να επιστρέψουν οι καλές εμφανίσεις. Το είδαμε στην Καλαμάτα όπου κρινόταν το Κύπελλο, το είδαμε και στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ. Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να βγει η αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και ουσιαστικά την απώλεια του Challenge Cup, γιατί ήταν ξεκάθαρο ποιος όποιος από τους δύο περνούσε τελικό θα έπαιρνε το Κύπελλο, υπήρξε η κατάρρευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments