Global News

Forbes: Ο Τραμπ θα πάει φυλακή;

Forbes: Ο Τραμπ θα πάει φυλακή;

Πηγή Φωτογραφίας: Stern

Όλες οι ποινές αθροιστικά ανεβάζουν τα πιθανά έτη φυλάκισης σε 136 χρόνια. Μια ποινή όμως 136 ετών είναι εξαιρετικά απίθανο να επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορηθεί για 34 κακούργημα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που απορρέουν από πληρωμές σιωπηλών χρημάτων που έγιναν κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016 – κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή για δεκαετίες εάν καταδικαζόταν και αντιμετώπιζε τη μέγιστη ποινή, αν και είναι αμφίβολο αν θα περάσει καθόλου χρόνο πίσω από τα κάγκελα. «Δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να υπάρχει φυλακή, γιατί σύμφωνα με τα νομικά εγχειρίδια, μπορεί να πάει φυλακή», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης και πρώην εισαγγελέας του Μπρούκλιν Άρθουρ Αϊντάλα Αλλά, πρόσθεσε, «δεν βλέπω ένα σενάριο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει ένα λεπτό στη φυλακή».

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Το αν θα καταδικαστεί καν ο Τραμπ. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν αμφισβητήσει τη νομική θεωρία  πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ, νομική θεωρία η οποία απαιτεί να υπάρχει υποκείμενο έγκλημα που κάλυπταν τα παραποιημένα επιχειρηματικά αρχεία, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως κακούργημα και όχι πλημμέλημα. Το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ δεν διευκρίνιζε πραγματικά τι ισχυρίζονται οι εισαγγελείς ότι ήταν το υποκείμενο έγκλημα – κάτι που θα έχει αντίκτυπο στη βαρύτητα της υπόθεσης εναντίον του Τραμπ – και υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με τον ισχυρισμό στο κρατικό δικαστήριο ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να συγκαλύψει ομοσπονδιακό εκλογικό έγκλημα, παρά πολιτειακό. Υπήρξαν επίσης ανησυχίες για το εάν η υπόθεση είναι εντός της παραγραφής.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Η υπόθεση εναντίον του Τραμπ αναμένεται να εκδικαστεί πριν από το επόμενο έτος, με τους εισαγγελείς να ζητούν από το δικαστήριο μια δίκη τον Ιανουάριο του 2024, ενώ η νομική ομάδα του Τραμπ ζήτησε να γίνει την άνοιξη. Μπορεί επίσης να μην είναι η μόνη ποινική κατηγορία που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο πρώην πρόεδρος, καθώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης πιθανές κατηγορίες σε τρεις άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλίξη, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας στη Γεωργία για τις εκλογές του 2020 και των ομοσπονδιακών ερευνών για τη μετεκλογική περίοδο και τις 6 Ιανουαρίου, και Ο χειρισμός των εγγράφων του Λευκού Οίκου από τον Τραμπ επέστρεψε στο Mar-A-Lago.

ΑΡΧΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος για τα εγκλήματα σε βάρος του και αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, αποκαλώντας την υπόθεση εναντίον του «Πολιτική Δίωξη και Εκλογική Παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία».

ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ακόμα κι αν ο Τραμπ καταδικαστεί, δεν θα τον εμπόδιζε απαραίτητα από το να είναι υποψήφιος πρόεδρος πέρα ​​από τα logistics, καθώς δεν υπάρχει τίποτα στο Σύνταγμα που να απαγορεύει σε καταδικασμένους εγκληματίες από τον Λευκό Οίκο – αν και ανάλογα με τη νομοθεσία της πολιτείας, θα μπορούσε να του απαγορευτεί να ψηφίσει υπέρ ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments