Πολιτική

Άδωνις: Τραπεζική χρηματοδότηση σε πάνω από 60.0000 ΜΜΕ

Άδωνις: Τραπεζική χρηματοδότηση σε πάνω από 60.0000 ΜΜΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την εξασφάλιση της τραπεζικής δανειοδότησης σε περισσότερες από 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την εξασφάλιση της τραπεζικής δανειοδότησης σε περισσότερες από 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τραπεζική «ατμομηχανή» που πήρε μπροστά προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΜΜΕ, ήταν η Ελληνική Αναπτυξιακή. Μια τράπεζα που ο Άδωνις και οι συνεργάτες του παρέλαβαν σε πολύ άσχημη κατάσταση από την προηγούμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Παρά ταύτα, δεν πτοήθηκαν από την «εικόνα εγκατάλειψης» που παρουσίαζε η Ελληνική Αναπτυξιακή και μέσα σε ελάχιστο διάστημα, μπόρεσαν, με σκληρή και μεθοδική εργασία, να την κάνουν και πάλι λειτουργική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, λίγο μετά την εκδήλωση της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού, η Ελληνική Αναπτυξιακή προχώρησε στην έγκριση τραπεζικών δανείων σε ΜΜΕ, έτσι ώστε να παραμείνει η ελληνική οικονομία όρθια εν μέσω πανδημίας, καινοτομώντας πριν από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πλέον, με τη νέα πλατφόρμα Τραπεζικής δανειοδότησης «KYC» που παρουσιάστηκε σήμερα παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επάνω από 60.000 επιχειρήσεις που δεν είχαν πρόσβαση σε Τραπεζικά δάνεια θα έχουν πρόσβαση από τούδε και στο εξής.

Πάνω από 1,5 χρόνο χρειάστηκε να δουλέψουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του και για ένα τρίμηνο το εφάρμοσαν πιλοτικά σε Τραπεζικά δάνεια αποκλειστικά για αγρότες μέσω της Τραπέζης Καρδίτσας. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής είναι εξαιρετικά και η εφαρμογή τους από σήμερα για όλες τις ΜΜΕ μέσα από όλες τις Τράπεζες, αλλάζει πλέον όλο το τοπίο.

Το πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα θα διαθέσει στην Αγορά δάνεια αποκλειστικά για ΜΜΕ ύψους 2,4 δις € συγχρηματοδοτούμενα κατά 40% από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για αυτό, το 40% που δίνεται χωρίς επιτόκιο, έτσι ώστε να πέφτει πολύ το συνολικό επιτόκιο δανεισμού της κάθε επιχείρησης. Μία νέα εποχή για την Ελληνική Οικονομία ξεκίνησε.

Ο Άδωνις ελπίζει βάσιμα ότι οι ΜΜΕ που θα πάρουν τραπεζικό δάνειο θα φτάσουν σύντομα τις 100.000 και αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει η ΓΕΣΕΒΕ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Εγγυητής θα είναι ουσιαστικά το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης και έτσι, πρόκειται να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του ΑΕΠ και – κυρίως – επιχειρηματική δικαιοσύνη, γιατί «ήταν άδικο άνθρωποι με όρεξη, με εργατικότητα και με όραμα να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να μην μπορούν να γίνουν πολύ μεγαλύτεροι από αυτό που είναι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments