Ελλάδα

Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, έδωσε συνέντευξη μετά τις αποφυλακίσεις των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα.

Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, έδωσε συνέντευξη μετά τις αποφυλακίσεις των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα. Η μόνη κατηγορούμενη που εξακολουθεί να παραμένει  στη φυλακή, τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του QatarGate, είναι η Εύα Καϊλή. Ο Βέλγος δικηγόρος της, μιλώντας στο Euronews, επιμένει στην αθωότητά της και λέει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σβεν Μαρί. Ο δικηγόρος της επανέλαβε πως η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή γιατί αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη.

Τη Μεγάλη Πέμπτη κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. «Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1, λίγες ημέρες πριν την επόμενη ακρόαση της από τις Βέλγικες Αρχές και μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί ο συγκατηγορούμενος και θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνοντας πως αισθάνεται φανερά αδικημένη.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη, επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» αναφέρει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments