Διεθνή

Πρόσκληση Λούλα ντα Σίλβα προς Σι Τζινπίνγκ να ταξιδέψει στην Βραζιλία

Πρόσκληση Λούλα ντα Σίλβα προς Σι Τζινπίνγκ να ταξιδέψει στην Βραζιλία

Πηγή Φωτογραφίας: Cuba Si

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε πως σκοπός του είναι να «σταθεροποιήσει» και να ενισχύσει τη διμερή σχέση

Οπρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε χθες Δευτέρα πως θα προσκαλέσει τον ομόλογό του της Κίνας να επισκεφθεί τη χώρα του —τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής—, την παραμονή της αναχώρησής του για το Πεκίνο για επίσημη επίσκεψη, στην οποία θα επιδιώξει σύσφιγξη των διμερών σχέσεων.

«Θα καλέσω τον Σι Τζινπίνγκ να έρθει στη Βραζιλία, για διμερή συνάντηση, για να γνωρίσει τη χώρα μας, για να του δείξουμε έργα στα οποία θα ενδιαφερόμασταν να γίνουν κινεζικές επενδύσεις», είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημόσιο δίκτυο EBC, προσθέτοντας πως σκοπός του είναι να «σταθεροποιήσει» και να ενισχύσει τη διμερή σχέση.

Η επίσκεψη στην Κίνα θα γίνει δύο μήνες και κάτι μετά τη συνάντηση του Λούλα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνησή του λέει πως θα ασκήσει πραγματιστική εξωτερική πολιτική και θα επιδιώξει ισορροπημένες σχέσεις με τους δυο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βραζιλίας, παρά τις εντάσεις ανάμεσά τους.

«Αυτό που θα θέλαμε είναι η Κίνα να κάνει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και νέους παραγωγικούς πόρους στη Βραζιλία», εξήγησε ο 77χρονος πρόεδρος.

Το ταξίδι του θα γινόταν τον Μάρτιο, αλλά χρειάστηκε να επαναπρογραμματιστεί, καθώς ο αρχηγός του κράτους διαγνώστηκε πως είχε παρουσιάσει ήπια πνευμονία.

Προγραμματίζει να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι και τον νέο πρωθυπουργό του Λι Τσιανγκ την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments