Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις λούμπεν υποψηφιότητες στην δυναμική επανεκκίνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις λούμπεν υποψηφιότητες στην δυναμική επανεκκίνηση
Οξεία αντιπαράθεση για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας την όξυνση ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οξεία αντιπαράθεση για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας την όξυνση ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η «λούμπεν» μεταγραφή

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασαν την ένταξη του Βαγγέλη Αντώναρου -άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή- στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «λούμπεν» επιλογές, «ορισμένες εκ των οποίων προκαλούν γέλιο».

Ο πρωθυπουργός έβαλε στο «κάδρο» και τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με την δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση. Συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη,  διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον “πολακισμό” εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μια σειρά από άλλους υποψηφίους που -τι να σας πω- περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν».

Τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την αντίδραση της Κουμουνδούρου. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΌπη Τσαπανίδου τόνισεδ χαρακτηριστικά:

«Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχουν ενταχθεί εκατοντάδες συμπολίτες μας με μακρά κοινωνική, επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «προκαλούν γέλιο». Τέτοια προσβολή στο πρόσωπο διακεκριμένων πολιτών, δεν τιμά τον πρωθυπουργό της χώρας.

Καταλαβαίνουμε τον πανικό του, αλλά θα του προτείναμε να ασχοληθεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, που περιλαμβάνουν τον κ. Καραμανλή των Τεμπών, τον κ. Παπαθανάση των σβησμένων χρεών, τον κ. Καππάτο των πλειστηριασμών, τον κ. Χειμάρα των απευθείας αναθέσεων, τον κ. Αβραμόπουλο των αδιευκρίνιστων και άλλους σε μια λίστα που δεν έχει τελειωμό. Απογοήτευση για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους… θυμός για την πλειοψηφία των πολιτών».

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Μάκης Βορίδη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε ειρωνικά: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια. Ο κ. Αντώναρος εδώ και πολλά χρόνια έχει στρατευτεί στην υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ορθώς αμείβεται με αυτή την υποψηφιότητα».

Στον ΣΚΑΪ επίσης μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να συγχαρώ τον ΣΥΡΙΖα για την επιλογή των ψηφοδελτίων, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Αντώναρο…. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο αμήχανα δεν αισθάνεται με την Καραμανλική πτέρυγα αλλά πολύ επώδυνα επενδύει στους πιο επώνυμους εκφραστές της».

Αντιδρώντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Δεν είναι Καραμανλική πτέρυγα. Είναι ο κ. Αντώναρος Υπάρχει διαφορά. Τον κ. Βορίδη που να τον εντάξω που ήταν παλιά σε άλλο κόμμα;»

«Φυγή προς τα μπροστά»

Μετά από αυτά τα πρώτα «στραβοπατήματα», το σύνθημα της δυναμικής επανεκκίνησης σάλπισε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει ρίξει όλο το βάρος του στην ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού και την πλατύτερη δυνατή κινητοποίηση μελών και φίλων.

Η «φυγή προς τα μπροστά» περνάει βέβαια μέσα από τα ψηφοδέλτια του κόμματος και το καλό για τον Τσίπρα είναι ότι ορισμένοι από τους τεχνοκράτες συμβούλους του αποφάσισαν να διεκδικήσουν μια έδρα στην επόμενη Βουλή. Ο Γεροτζιάφας και ο Μυλόπουλος στη Θεσσαλονίκη, ο Φαραντούρης στην Κεφαλονιά, η Βουτυράκου στην Δυτική Αττική, ο Αλμπάνης στα Γιάννενα και η Σοφία Βιδάλη στην Α’ Αθήνας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο Όθων Ηλιόπουλος και ενδεχομένως μία από τις Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Ζορζέττα Λάλη. Το όνομα της πρώτης είχε ακουστεί και για τον Πειραιά, αλλά το πιθανότερο είναι τελικά να μην είναι υποψήφια ούτε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ειδικά αν σε αυτό περιληφθεί η Έλενα Ακρίτα, η οποία όμως επειδή έχει χιλιάδες φανατικούς ακολούθους στο διαδίκτυο θα μπορούσε να διεκδικήσει και να κερδίσει άνετα μία έδρα σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής. Στο Νότιο Τομέα αποκλείεται αφού υπάρχουν ήδη 11 βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι που διεκδικούν τις πέντε έδρες που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παρέα τους προσετέθη και ο …δηλητηριώδης ράπερ Μιθριδάτης.

Στις δυτικές συνοικίες εκτίθενται ήδη δύο grande dame, η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου, στην Ανατολική Αττική τη μία κενή θέση κατέλαβε ο Βαγγέλης Αντώναρος, στην Α’ Αθήνας υπάρχει μία κενή θέση, αλλά μια ισχυρή γυναικεία υποψηφιότητα θα στερούσε τις (έστω λίγες) ελπίδες να εκλεγεί η Μαρία Κουβέλη, κόρη του Φώτη Κουβέλη και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, επειδή η Α’ Αθήνας έχει χάσει, λόγω αποδήμων, μία έδρα θα μπορούσε να απειληθεί και κάποιος από τους νυν βουλευτές και ο Τσίπρας δεν φαίνεται να το επιθυμεί.

Στο βόρειο τομέα θα μπορούσε, αλλά θα εκλαμβάνονταν ως εχθρική ενέργεια αφενός προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έχει έλθει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και τώρα νοιώθει την καυτή ανάσα του Ζαχαριάδη και της Ξενογιαννακοπούλου και αφετέρου προς τον πρώην γραμματέα του κόμματος Πάνος Σκουρλέτη, ο οποίος διεκδικεί να κερδίσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην μάχη της τέταρτης έδρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξυπακούεται πως τίποτε από αυτά δεν θα συμβεί αν η Ακρίτα αρνηθεί, όπερ και το πιθανότερο, να είναι υποψηφία με σταυρό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας κλείνο-*—————ντας τις εκκρεμότητες με το Πρόγραμμα και τις υποψηφιότητες θα περιμένει την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για να …αναστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας στο θαύμα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments