Πολιτική

Τσίπρας – Παπάς: Δικαιοσύνη και Αριστερά

Τσίπρας – Παπάς: Δικαιοσύνη και Αριστερά
Ο κ. Τσίπρας διατηρεί ακόμη τον κ. Παπά στο κόμμα και δεν τον παραπέμπει ούτε για πρόσθετες εξηγήσεις στο αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, στο υφιστάμενο πλέγμα θεσμών, η καταδίκη βουλευτή και πρώην υπουργού από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είναι η βαρύτερη θεσμική αποδοκιμασία, που μπορεί να γευθεί. Κι όμως, παρά το συντριπτικό για τον κ. Νίκο Παπά σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να παραμένει άπραγος απέναντι στις δημοκρατικές και θεσμικές απρέπειες του βουλευτή του και να τον διατηρεί στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Νίκος Παπάς «σχεδίασε την απόκτηση ενός τηλεοπτικού σταθμού, πανελλήνιας εμβέλειας, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας και μιας πολιτικής εφημερίδας, πανελλήνιας κυκλοφορίας, ώστε εκμεταλλευόμενος αθεμίτως τη μεγάλη εμβέλεια, τη χρονική αμεσότητα και την ιδιαίτερη δύναμη επιρροής των μέσων αυτών να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη υπέρ αυτών, με το επιχείρημα ότι οι όλοι τότε λειτουργούντες μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διάκειντο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του, ο υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «είχε αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία  στα της διενέργειας του διαγωνισμού και διακατεχόμενος από αίσθηση υπεροψίας και ισχύος ως κορυφαίος υπουργός που συνομιλούσε απευθείας με τον τότε πρωθυπουργό, περί τον Οκτώβριο του 2015 απευθύνθηκε στον Χρήστο Καλογρίτσα με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις».

Μπροστά στην απόφαση αυτή του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, ο Ν. Παπάς επιλέγει τον πιο ολισθηρό για την δημοκρατία τρόπο να απαντήσει. Υποβιβάζει το Δικαστήριο και το «εξαντλεί» σκόπιμα στην κ. Κλάπα. Κατηγορεί το Δικαστήριο ότι παρακάμπτει την πρόταση του εισαγγελέα, ξεχνώντας – με ή χωρίς εισαγωγικά – ότι κάθε δικαστήριο σέβεται την εισαγγελική πρόταση, την λαμβάνει υπ’ όψη, αλλά δεν το δεσμεύει κατά την σύνταξη της απόφασης. Υπονοεί ότι η απόφαση υπαγορεύθηκε από την Νέα Δημοκρατία, αφού η μόνη χρησιμότητά της θεωρείται ότι είναι αυτή του προεκλογικού φυλλαδίου της ΝΔ. Και εκτιμά πως η απόφαση των ανωτάτων δικαστών δεν έχει καμιά αξία, αφού θεωρείται ότι έχει την μηδενική αξία των προεκλογικών δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας διατηρεί ακόμη τον κ. Παπά στο κόμμα και δεν τον παραπέμπει ούτε για πρόσθετες εξηγήσεις στο αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον κ. Τσίπρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα σεβασμού της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και συμμόρφωσης στις θεμελιακές αξιώσεις του φιλελεύθερου κράτους δικαίου. Καμιά αμφιβολία λοιπόν: ο Παύλος Πολάκης παραμένει μέλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με αυτόν , ο πολακισμός, που διδάσκει το αριστεροπρεπές και τρομώδες, ότι η Δικαιοσύνη είναι «πράγμα» και οι δικαστικοί λειτουργοί, γρανάζια αυτού του «πράγματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments