Αθλητισμός

Αυτοί που “αγαπάνε” την ομάδα πλήγωσαν ξανά ό,τι όμορφο έγινε μέσα στο παρκέ

Αυτοί που “αγαπάνε” την ομάδα πλήγωσαν ξανά ό,τι όμορφο έγινε μέσα στο παρκέ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΑΕΚ έδειξε, ξανά, χαρακτήρα, λύγισε την Χάποελ Ιερουσαλήμ και θα παλέψει για την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League. Την ίδια στιγμή πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της περιμένοντας (νέα) τιμωρία λόγω των “οπαδών” που “αγαπάνε” την ομάδα τους και έσπασαν το γήπεδο των Άνω Λιοσίων, στοιχίζοντας - ξανά - χιλιάδες ευρώ στην “Ένωση”

Είναι απορίας άξιο πότε θα ξαναέχει κόσμο στο γήπεδό της η ΑΕΚ σε εντός έδρας αγώνα στην Ευρώπη την σεζόν 2023/24. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο η ΑΕΚ να έχει ξανά φιλάθλους στο γήπεδό της το… 2024 σε ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Για όποιον ξέρει να μετράει έστω μέχρι το 12 (όσοι και οι μήνες του χρόνου) αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση για πάνω από 8 μήνες η “Ένωση” να μην έχει τον κόσμο στο πλευρό της σε εντός έδρας αγώνα στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία ακόμα… λεπτομέρεια που όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν: Αν η ΑΕΚ προκριθεί στο Final Four, είναι πλέον σχεδόν απίθανο να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, αφού οι εικόνες με τα επεισόδια είναι νωπές. Όσο καλή διάθεση και αν έχει ο Πάτρικ Κομνηνος, όσο επιτυχημένη και αν ήταν η διοργάνωση του Final Four του 2018, η εικόνα του κλειστού των Άνω Λιοσίων να μοιάζει με πολεμικό τοπίο δεν βοηθάει την υποψηφιότητα των “κιτρινόμαυρων”. Την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα έχει κοντά στους 500 οπαδούς της στο γήπεδο, υπήρχε κόσμος που φοβόταν τι θα ακολουθήσει. Στην ΚΑΕ ΑΕΚ είχαν τον ίδιο φόβο, για αυτό ακριβώς και μεταξύ άλλων ζήτησαν από τους Ισραηλινούς να μεταβούν πολύ νωρίτερα στο γήπεδο από το κέντρο της Αθήνας όπου διέμεναν. Η ΑΕΚ είχε ζητήσει – με επιστολή – τα πούλμαν των Ισραηλινών να ξεκινήσουν από το κέντρο της Αθήνας στις 14:30 (σ.σ ο αγώνας ήταν στις 17:30). Τα πούλμαν ξεκίνησαν στις… 15:30, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία πρώτη συνάντηση των οπαδών των δύο ομάδων στο πάρκινγκ του γηπέδου.

Κάπου εδώ βέβαια πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι: Είτε οι οπαδοί της Χάποελ μετέβαιναν στο γήπεδο στις 16:30, είτε στις 15:30, είτε στις… 11:00, τα επεισόδια θα γινόντουσαν έτσι κι αλλιώς. Γιατί; Γιατί… έτσι. Γιατί αυτή είναι η άρρωστη νοοτροπία που υπάρχει στον μέσο Έλληνα οπαδό, που βρίσκει τρόπο να τσακωθεί με τους οπαδούς της Ρέτζο Εμίλια έχοντας ως επιχείρημα ότι η ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένη με την Λιβόρνο. Ή να πλακωθεί με τον οπαδό της Χάποελ Ιερουσαλήμ επειδή η “Ένωση” στηρίζει την Παλαιστίνη, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ισχύει, αφού η ΑΕΚ έχει διοργανώσει μέχρι και φιλικά για αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments