Πολιτική

Άδωνις: Και με τον Βελόπουλο συγκυβερνά ο Τσίπρας

Άδωνις: Και με τον Βελόπουλο συγκυβερνά ο Τσίπρας
Η Νέα Δημοκρατία, συμπλήρωσε ο Άδωνις, ήταν και παραμένει υπέρ των ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων

Στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε, στην αρχή ότι ο άνθρωπος που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας Ελένης Χρονοπούλου, ονομάζεται Αρετή Αθανασίου και είναι οργανωμένο μέλος του Σύριζα.

Στην συνέχεια, ο Άδωνις υπογράμμισε την πολιτική υποκρισία του Σύριζα. «Πολιτική υποκρισία είναι αυτό που γίνεται από τον Σύριζα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ο Σύριζα ζητούσε την αποπομπή της κυρίας Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Λιγνάδη, πριν ακόμη ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του. Ο Σύριζα εκτόξευε επιθέσεις εναντίον της κ. Μενδώνη και εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας.

«Η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον Σύριζα, σέβεται πλήρως το τεκμήριο αθωότητας. Το σέβομαι και εγώ απόλυτα και αυτό που χρειαζόμαστε, είναι  πολιτισμένος πολιτικός διάλογος», συμπλήρωσε ο Άδωνις.

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές  και τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Α. Γεωργιάδης επέμεινε στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ενεργητικά παρών στην διαδικασία των παροχών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

«Αν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 αθροίζουν αριθμό εδρών ικανό να αναδείξει αυτοδύναμη Βουλή, ο Α. Τσίπρας θα προσπαθήσει να σχηματίσει Κυβέρνηση και θα κάνει ό, τι μπορεί για να αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», υποστήριξε ο Άδωνις.

Αν χρειαστεί μάλιστα, ο Α. Τσίπρας θα προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση ανοχής, με την ψήφο ανοχής της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπολου ή του ΚΚΕ.

Η Νέα Δημοκρατία, συμπλήρωσε ο Άδωνις, ήταν και παραμένει υπέρ των ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

«Συνεργασία μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει η Νέα  ΔημοκρατίỨ, ανέφερε επ’ αυτού ο Άδωνις. «Με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν περιθώρια προγραμματικής συνεννόησης», πρόσθεσε ο Υπουργός και συνέχισε, λέγοντας: «Θέλουμε μια ισχυρή κυβέρνηση 180 εδρών. Αυτή είναι η βασική επιδίωξή μας, αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με το ΠΑΣΟΚ και με τις περισσότερες δυνατές έδρες».

Ακόμη, ο Άδωνις τόνισε ότι, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμείνει πρωθυπουργός, η χώρα θα αλλάξει προς τα επάνω επενδυτική βαθμίδα έως το τέλος του έτους και πρόσθεσε πως η αύξηση του χρέους της Χώρας είναι πολύ χαμηλή, στο 1/3 της ανόδου άλλων χωρών, πως η Ελλάδα έχει την έκτη χαμηλότερη θέση στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία της Eurostat και ότι η αγορά πήγε πολύ καλά στις γιορτές, το Καλάθι πήγε άριστα, απέδειξε ότι δουλεύει. «Τα Καλάθια ξεπουλήσανε», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments