Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βερολίνο ο Τσίπρας για συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βερολίνο ο Τσίπρας για συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Οι συνομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις πλευρές θα εστιάσουν στις οικονομικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου και στη συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων

Στο Βερολίνο  θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της ΓερμανίαςΌλαφ Σολτς.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ομογενείς σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βερολίνου και αργότερα θα συναντηθεί με την ηγεσία του Die Likne.

Αύριο το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία του SPD στο κτίριο Βίλι Μπραντ, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλαφ Σολτς έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα για τη σημασία που αποδίδουν ΗΠΑ και Γερμανία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να είναι ξανά στην κυβέρνηση».

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ελάχιστες είναι οι φορές που τόσο ο κ. Μπλίνκεν όσο και ο κ. Σολτς βλέπουν αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, της συνάντησης Τσίπρα-Σολτς είχε προηγηθεί η στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον Ιούνιο του 2021 στην προεκλογική εκστρατεία του Σολτς, όταν ο Αλ. Τσίπρας προσκλήθηκε σε τακτική συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών.

Αναφερόμενα στη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο με την ηγεσία του Die Linke, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα από τα πιο ισχυρά προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη και παραμένει μέλος της οικογένειας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λειτουργεί ως γέφυρα της Αριστεράς με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα», επισημαίνουν και τονίζουν ότι «η σχέση με το SPD είναι σταθερή, όπως φάνηκε και από την πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2018 να μιλήσει σε συνέδριο του SPD».

Οι συνομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις πλευρές θα εστιάσουν στις οικονομικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου και στη συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments