Πολιτική

Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου εκτός εκλογικής διαδικασίας – Την Τρίτη η απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη

Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου εκτός εκλογικής διαδικασίας – Την Τρίτη η απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη
Εκτός της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου τίθεται η «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου με απόφαση που έλαβε σήμερα το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου

Εκτός της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου τίθεται η «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου με απόφαση που έλαβε σήμερα το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου κατόπιν σχετικής προσφυγής που κατατέθηκε και κατόπιν της διαδικασίας που προβλέπεται από την πρόσφατα τροποποιημένη νομοθεσία.

Με βάση πληροφορίες και δημοσιεύματα που βλέπουν το φως εδώ και λίγη ώρα, το πολιτικό κόμμα Πατριωτική Ένωση «ΕΛ. ΛΑ.Σ» – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις κατέθεσε προσφυγή εναντίον της Πατριωτικής Ένωσης, στην οποία το κόμμα των κ. κ. Μπογδάνου και Εμφιετζόγλου κατηγορείτο για κλοπή της επωνυμίας και παράτυπης χρήσης εθνικού συμβόλου.

Σύμβολο της Πατριωτικής Ένωσης είναι το Αστέρι της Βεργίνας, στοιχείο που πιστοποιείται εύκολα από το καταστατικό κείμενο του κόμματος  Η Πατριωτική Ένωση «ΕΛ. ΛΑΣ» ισχυρίστηκε ότι το Αστέρι της Βεργίνας αποτελεί εθνικό σύμβολο και, ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Παρά τα υπομνήματα που υπέβαλε η ηγεσία της Πατριωτικής Ένωσης, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε με ομόφωνη απόφαση ότι οι κ. κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το σύμβολο και ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιούν αυτήν την ονομασία στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στην προσεχή Τρίτη, οπότε και προβλέπεται νέα συνεδρίαση των δικαστών που συγκροτούν το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Με βάση τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπόρεσε να θεσπίσει, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και το κόμμα ΕΑΝ υπό τον δικαστικό Αναστάσιο Κανελλόπουλο πρέπει να περάσουν με επιτυχία τον έλεγχο νομιμότητας.

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, ο Άρειος Πάγος είναι αποφασισμένος να φωτίσει κάθε πτυχή της οργάνωσης των δύο σχηματισμών και να ελέγξει τις σχέσεις που συνδέουν το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» και το ΕΑΝ του Αναστασίου Κανελλόπουλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments