Πολιτική

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ: Με το άρωμα της Ελένης Χρονοπούλου

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ: Με το άρωμα της Ελένης Χρονοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: okmag.gr

Έξι στις δεκαπέντε θέσεις του ψηφοδελτίου καταλαμβάνονται, με απόφαση του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, από εκπροσώπους του «άλλου μισού του ουρανού».

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος ανακοίνωσε χθες το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει την εμφανή διάθεση να ανανεώσει την δημόσια εικόνα του με τη μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών και νεότερων ανθρώπων και με την κ. Ελένη Χρονοπούλου να δίνει τον τόνο των αλλαγών. Έξι στις δεκαπέντε θέσεις του ψηφοδελτίου καταλαμβάνονται, με απόφαση του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, από εκπροσώπους του «άλλου μισού του ουρανού». Την ίδια στιγμή, ο συνταγματολόγος κ. Παναγιώτης Δουδωνής και ο νομικός Δημήτρης Μάντζος τοποθετούνται στην πρώτη και δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου αντιστοίχως, στις δύο εκλογικά μάχιμες θέσεις.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η κ. Ελένη Χρονοπούλου, εκπροσωπώντας – όπως της είχε προτείνει εδώ και μήνες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής – τον απόδημο Ελληνισμό. Η νομομαθής, με την πολύτιμη προϋπηρεσία της νομικής συμβούλου της Commission, τόνισε σε ανάρτησή της στο Facebook πως «το ψηφοδέλτιο (σ.σ.: του ΠΑΣΟΚ) ενώνει τις γενιές, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους που θεμελιώνουν μια νέα σχέση ελπίδας με την ελληνική κοινωνία. Χτίζει μια γέφυρα ανάμεσα στην εμπειρία και την ανανέωση. Κυρίως όμως ενώνει τους εκπροσώπους της γενιάς των διαδοχικών κρίσεων, αυτούς που έφυγαν, με αυτούς που έμειναν».

«Η απόφαση της μεγάλης Αλλαγής βρίσκεται στο χέρι μας», συμπεραίνει η κ. Χρονοπούλου, η οποία δέχθηκε συκοφαντικές επιθέσεις για το ήθος και την προσωπικότητά της, μετά τις γνωστές ενυπόγραφες καταγγελίες για άσκηση σωματικής βίας και για βίαιη σεξουαλική συμπεριφορά από ευρωβουλευτή που κινείται σε διαφορετικό κομματικό χώρο. Η ανανέωση, έμφυλη και ηλικιακή, συμπληρώνεται με τις πραγματικά ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες αυτοδημιούργητων ανθρώπων προερχόμενων από την σφαίρα της αγοράς ή τον τρίτο τομέα της κοινωνίας πολιτών.

Έτσι, Αχιλλέας Παπακώστας είναι από τους πολλά υποσχόμενους της νέας γενιάς ζωγράφων. Ο Χρήστος Χρυσολωράς είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα νέου και καινοτόμου αγρότη, ενώ η Ελεάννα Δημητρακούδη θεωρείται expert για τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και την υιοθέτηση της νομοθεσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: Παναγιώτης Δουδωνής Δημήτρης Μάντζος Ελένη Χρονοπούλου Αγάθη-Ρόζα Βρεττού Κώστας Χρυσόγονος Ιωάννα Τζουλάκη Μαριζέτα Αντωνοπούλου Ελένη Άννα Δημητρακούδη Χρήστος Χρυσολωράς Νίκος Σαργκάνης Αχιλλέας Παπακώστας Γρηγόρης Λαμπράκης Γεωργία Καζά Σίμος Γερασιμίδης Νίκος Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments