Πολιτική

Δημοσκόπηση Europe Elects: Στις 7 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Europe Elects: Στις 7 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο 35,6%, με διαφορά 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει τη ΝΔ δημοσκόπηση του Europe Elects για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο 35,6%, με διαφορά 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει τη ΝΔ δημοσκόπηση του Europe Elects για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για το Europe Elects, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6% (με ανοδική τάση έως 36%), ο ΣΥΡΙΖΑ 28,6% (έως 29%), το ΠΑΣΟΚ 10,8% (έως 11%) το ΚΚΕ 6,9% (έως 7%), το ΜέΡΑ25 4,4% (με πτωτική τάση έως 4%), η Ελληνική Λύση 4,2% (έως 4%), η Εθνική Δημιουργία (Φαήλος-Τζήμερος) 2%. Το κόμμα Κασιδιάρη, που αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο, βρίσκεται στο 3,3%.

Τι είναι η Europe Elects

Η Europe Elects είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στη Γερμανία και συσχετίζει εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα από τους 250.000 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Telegram και YouTube), δωρεάν.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Al Jazeera, το Ίδρυμα Heinrich Böll, το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και άλλους σημαντικούς διεθνείς φορείς. Επιπλέον, η Europe Elects ενεργεί ως παρατηρητής της δημοκρατίας σε αυταρχικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Europe Elects, η πλατφόρμα σπάει την εθνική αφήγηση και κάνει αναφορές από ευρωπαϊκή σκοπιά για ένα πανευρωπαϊκό ακροατήριο.

Το POLITICO Europe διαπίστωσε το 2019 ότι το Europe Elects είναι -πριν από το CNN ή τη Le Monde- το 12ο μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Europe Elects διοικείται από μια μη κομματικοποιημένη ομάδα 40 εθελοντών, που συνεισφέρει ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού υπόβαθρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments