Πολιτική

Ντιμπέιτ: Στην ΕΡΤ οι 6 δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας

Ντιμπέιτ: Στην ΕΡΤ οι 6 δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στο νέο σύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ ξεκίνησαν να φτάνουν λίγο πριν τις 12:30 οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Στο νέο σύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ ξεκίνησαν να φτάνουν λίγο πριν τις 12:30 οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου. «Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν» δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ που θα εκπροσωπήσει τον Alpha φτάνοντας στο στούνιο της ΕΡΤ.

Από τη μεριά της, η Μάρα Ζαχαρέα η οποία εκπροσωπεί το Star, δήλωσε «δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή – αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική – αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί».

«Η μορφή που θα έχει το ντιμπέιτ είναι αποφασισμένη δυστυχώς όχι από τους δημοσιογράφους. Έιλικρινά θεωρώ βαρετό να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ωστόσο πάντα τα debate έχουν το ενδιαφέρον τους λόγω της ατμόσφαιρας τους και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε από τη μεριά της η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ , ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά το ντιμπέιτ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ, την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Η θεματολογία του ντιμπέιτ

Η θεματολογία της τρίωρης τηλεμαχίας θα χωρίζεται σε 5 ενότητες.

Πιο αναλυτικά:

  • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments