Πολιτική

Άδωνις για Παναγόπουλο: Βάζει το συμφέρον του πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων

Άδωνις για Παναγόπουλο: Βάζει το συμφέρον του πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την επαίσχυντη απόφαση του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου να ζητεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την επαίσχυντη απόφαση του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου να ζητεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζει σε ανακοίνωσή του: ««Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο κ. Παναγόπουλος και η ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν πάει ποτέ στην Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλουν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνος δεν λαμβάνανε μισθούς και δώρα, εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα που είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, μόνο και μόνο όχι φυσικά για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά για να τινάξουν στον αέρα το σχέδιο εξυγίανσης και να αφήσουν τους εργαζόμενους πάλι στο δρόμο».

Αυτό σημείωσε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ότι «απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και των τεχνικών κλιμακίων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία».

Ο Άδωνις κατακρίνει δριμύτατα τα συμφεροντολογικά κίνητρα του κ. Γιάννη Παναγόπουλου και της ΓΣΕΕ, που τοποθετούν τα δικά τους μερικά συμφέροντα πιο ψηλά από τα συμφέροντα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. «Ο κ. Παναγόπουλος και η ΓΣΕΕ απέδειξαν για άλλη μία φορά πως η Ελλάδα καταστράφηκε από τους κακούς συνδικαλιστές. Από εκείνους που έβαζαν το δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των εργατών, τους οποίους υποτίθεται και εκπροσωπούν».

Στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο Α. Γεωργιάδης εκφράζει την λύπη του και τονίζει ότι θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας. «Λυπούμαι πραγματικά για αυτό, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να αφήσουν πάλι τους εργάτες στο δρόμο».

Ο υπουργός υπενθυμίζει ακόμη το συντριπτικό ποσοστό – σχεδόν 98% – με το οποίο υποδέχθηκαν το σχέδιο για την εξυγίανση των ναυπηγείων, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνος με μεγάλο αίσθημα ευθύνης δέχθηκαν το σχέδιο εξυγίανσης – το υπέγραψαν σε ποσοστό 97,8% -και το κατέθεσαν στο δικαστήριο με τη συναίνεσή τους».

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία δηλώνουν ότι δεν πτοούνται από την κίνηση του κ. Γιάννη Παναγόπουλου και της ΓΣΕΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνος, σε σημερινή ανακοίνωσή του, προσάπτει στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πλήρη έλλειψη νομιμοποίησης: «Χάσατε κ. Παναγόπουλε», αναφέρει το κείμενο, «κάθε νομιμοποίηση τη στιγμή που ξεχάσατε ποια είναι η δουλειά σας, γιατί βρίσκεστε εκεί όπου βρίσκεστε, πού ακριβώς είστε και ποιους ακριβώς εκπροσωπείτε».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ακόμη ότι ο κ. Παναγόπουλος χαρακτηρίζεται ως ένας «επαγγελματίας συκοφάντης» και «συνδικαλιστικός απατεώνας», που τοποθετεί το προσωπικό συμφέρον επάνω από τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments