Πολιτική

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Είχε το σχέδιο του Σόιμπλε

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Είχε το σχέδιο του Σόιμπλε

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ο κ.Μητσοτάκης φοβάται μια ευθεία ερώτηση για τις υποκλοπές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ως τον άνθρωπο που είχε το σχέδιο Σόιμπλε και ήταν δίπλα του περιέγραψε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Mega και τη Δανάη Μπάρκα. Ο κ.Τσίπρας απάντησε με αρκετή δόση χιούμορ σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη σχέση του με τη σύντροφό του και τα παιδιά τους, τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, ενώ αναφερόμενος στο αυριανό debate είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης «φοβάται μια ευθεία ερώτηση για τις υποκλοπές».

Ο κ.Μητσοτάκης είναι πολύ πειθαρχημένος, είπε και γι’ αυτό δεν πάει σε ντιμπέιτ μαζί του. «Του το λένε οι επικοινιωλόγοι του. Είναι συνήθως σαν τον μαθητή στο πρώτο θρανίο. Καλοδιαβασμένος. Αύριο θα έχει κουτάκια. Αν δεν είχε, θα έπρεπε να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Αύριο δεν θα του τεθεί αυτή η ερώτηση. Αν την θέσω εγώ, θα γίνει εκτός πλαισίου. Κ αν το κάνω δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Γλιτώνει. Είναι ικανός άνθρωπος. Δεν τον υποτιμώ. Τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά ως χώρα. Έχει δυσκολία να απαντήσει σε πολλά. Δεν τα έχει πάει καλά με τους νέους, με την πανδημία, με την ακρίβεια.»

Στην ερώτηση τι θα έλεγε στον Τσίπρα του 2015 απάντησε ότι θα του έλεγα δεν έχεις ιδέα τι θα τραβήξεις. Θα του έλεγα να προσέχεις παραπάνω τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Ειδικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Είχα κάποιον δίπλα μου που είχε το σχέδιο του Σόιμπλε επί της ουσίας. Γενικά όμως δεν φτάνει να έχεις ικανότητα αλλά κ να επιλέγεις σωστούς ανθρώπους Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής συνεργατών; Δεν είναι διαφορετικά τα κριτήρια από αυτά που επιλέγουμε να συμπαθήσουμε κάποιον, να τον κάνουμε φίλο. Από κάποια χρόνια εμπειρίας στην πολιτική, δεν εκτιμώ πια μόνο τα βαριά βιογραφικά, αλλά την ταπεινότητα. Πρέπει να συνάδουν με την συλλογικότητα.  Ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν αλλά που έχουν ταπεινότητα να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς». Ο κ.Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλω να ομολογήσω γιατί είμαι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσα από εκβιασμούς ισορροπιών. Δεν έχουν βαρονίες- εκβιασμούς. Έχουμε άλλα. είμαστε άναρχοι γιατί η πολική μας ουσία είναι το όραμα. Δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν για να μπουν στην πολιτική. Μπορεί να ακούγονται πολλές φωνές αλλά εγώ το προτιμώ από την επίπλαση σιωπή. Αν χάσει ο Μητσοτάκης θα στραφούν εναντίον του. Ενώ εγώ αν χάσω θα ακούσω κριτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments